adscode
adscode

Amerika'da dil okullarına nasıl gidebiliriz?

Academix yurtdışı eğitim danışmanlığı olarak yurtdışında dil eğitimi için Amerika’yı tercih etmek isteyenlerin aslında nereden başlamaları konusunda bir değerlendirme yapmak istedik.

Amerika'da dil okullarına nasıl gidebiliriz?
Eğitim

Academix yurtdışı eğitim danışmanlığı olarak yurtdışında dil eğitimi için Amerika’yı tercih etmek isteyenlerin aslında nereden başlamaları konusunda bir değerlendirme yapmak istedik. Biliyoruz ki ülkemizden dil eğitimi için başvuruların büyük çoğunluğu Amerika dil okulları için oluyor. Bu okulların tercih edilmesinin en büyük nedeni ise Amerika’nın fırsatlar ülkesi olması ve de ana dilinin İngilizce olması. Eğer ki kaliteli bir okul tercihinde bulunursa o zaman ileriki kariyer dönemi için de önünde bir engel kalmamış olacak. Amerika’da eğitim hayatının sürdürülmesi için pek çok üniversite var ve bu üniversitelerinde bazılarının bütçenize ve de zevkinize uygun olması okul tercihinde etkili. Ancak bu tercihi nasıl yapacağınız da sizin bütçenize bağlı.

Nereden Başlamalısınız?

Amerika’da yaklaşık olarak 3500 üniversite var ve bunların hepsi içinde ayrı kriterler söz konusu olacaktır. Mesela üniversitenin tercih edileceği şehir. Kalabalık bir şehir mi arıyorsunuz yoksa sakin bir kasaba mı? Bunun kararını verdikten sonra kalacağınız yer seçeneğini ele almalısınız çünkü bu da sizin bütçenizi etkileyecek olan bir durum. Bunları çözdükten sonra ise okul tercihine bakmalısınız. Okul tercih ederken ise o okulun kariyer programları ön planda tutulmalıdır. Akademik programlarını detaylıca inceleyin ve bir öğrencinin kaç saatinin okulda geçtiğine bakın. Mezun olmanız için hangi dersleri almanız ve kaç kredi toplamanız gerektiğini araştırın. Bu soruların yanıtlarını bulduktan sonra da artık Amerika’ da dil eğitimi alabilmeniz için gerekli şartların neler olduğunu incelemelisiniz. 

Amerikan Üniversitelerine Giriş Şartları

Ülkede eğitim öğretim yılı Ağustos’un sonunda ya da Eylül’ün ilk haftasında başlar Mayıs ve Haziran ayında son bulur. Okula devam mecburi olarak tutulur ve ders yılı iki eşit bölüme ayrılmıştır. 

İngilizce Düzeyi Nasıl Olmalı?

Amerika’da okumanın temel avantajı İngilizce dersler olmasıdır. Çok iyi derece de İngilizce bilmeseniz bile en azından takip edebilecek kadar bilmeniz gerekiyor. Eğer ki İngilizce bilmiyorsanız o zaman burada okumanız pek mümkün olmayacaktır.
Bir öğrencinin dil okuluna başvurabilmesi için bulunduğu ülkedeki eğitim sürecinin de başarılı olması gereklidir. Genelde üniversiteler eskiye dair notlarının bulunduğu transkriptlerini isterler. Sizlere önerimiz İngilizce bilen arkadaşlarınızla günlük olarak sohbet etmeli ve minimum düzeyi geçmenizdir. Eğer bu arkadaşlarıda bulamıyorsanız sizlere önerimiz online İngilizce kurslarına katılıp İngilizcenizi minimal düzeyden bir üst düzeye çekmeniz ve bu şekilde yabancı ülkede zorluk yaşamadan kendinizi geliştirebilirsiniz.
Dil okullarını Amerika’da Academix yurtdışı eğitim danışmanlık firmasının tecrübeli danışmanları sayesinde  en doğru kurumda, uygun fiyata okumak istiyorsanız bir Academix kurumuna gitmenizde fayda var.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)