adscode
adscode

Amerika'da Türkiye'yi temsil edecek

Ortaokul öğrencisi Zeyno Görgeç, ABD'de düzenlenecek olan Future Problem Solving Program International'da Türkiye'yi temsil edecek.

Amerika'da Türkiye'yi temsil edecek
Ortaokul
Güncelleme : 08-Feb-22 16:13

Geleceğe dair problemleri çözme programı olan, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin yarıştığı Future Problem Solving Program International (FPSPI) 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı sonuçları açıklandı. Türkiye elemelerindeki ulusal finallere toplam 75 okul ve 109 takımın katıldığı yarışmada FMV Işık Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Zeyno Görgeç, yarışmanın Türkiye ayağında, ‘Su Kaynakları’ temasına ait çözüm bulma senaryosuyla Scenario Writing Middle kategorisinde Türkiye birincisi oldu.

Aynı yarışmada FMV Işık Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Alin Yurttaş ise ‘Yeşil Yapılanma’ temasına ait çözüm bulma senaryosu ile Scenario Writing Junior kategorisinde Türkiye üçüncülüğü kazandı. Türkiye birincisi olan FMV Işık Ortaokulu öğrencisi Zeyno Görgeç, bu yıl 8-12 Haziran 2022 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde yer alan Massachusetts Amherst Üniversitesi'nde düzenlenecek olan uluslararası konferansa katılarak, Türkiye'yi temsil edecek.

109 proje arasından sıyrıldı

FMV Işık Ortaokulu öğrencisi Zeyno Görgeç, geleceğe dair problemleri çözme programı olan Future Problem Solving Program International’a Fen Bilimleri Öğretmeni Simge Sarıçam danışmanlığında hazırlanarak, projesi kapsamında “Su Kaynakları” başlıklı bir çalışma yürüttü.FPS Türkiye Direktörlüğünden oluşan jüri 01.02.2022 tarihinde 109 proje arasından Işıklı Zeyno Görgeç’in projesini birinciliğe layık gördü.

1974'te yaratıcılık üzerine 1800’ün üzerinde araştırma ve sunumu bulunan Dr. E. Paul Torrance tarafından geliştirilen Future Problem Solving (FPS), önemli yaşam becerilerinin öğretildiği, problem çözme ve ileri düşünme becerilerinin geliştirildiği, öğrencilerin dünya ile ilgili geniş kapsamlı düşünmelerinin sağlandığı, ABD‘de ve dünyada öğrenci eğitiminde kullanılan ve olumlu sonuçları ispatlanmış bir program olarak öne çıkıyor.

Program yaratıcı ve küresel düşünmeyi destekleyerek, günlük yaşam için gerekli temel problem çözme tekniklerini güçlendirmektedir. Bu çalışma ile öğrencilerin, küresel problem ile konuları vurgulamak ve çözüm üretmek için ileriye doğru bakmalarının yanı sıra, zaman yönetimi, öz kontrol, liderlik, sosyalleşme becerileri, teknoloji kullanımı, daha geniş zorlayıcı ve ilgi çekici akademik deneyim ve toplumsal hizmet konularında gelişmeleri hedefleniyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)