adscode
adscode

Amerika’nın En Aktif Eğitim Topluluğu American Council on Education MEF Üniversitesi’ni Üyeliğe Davet Etti

MEF Üniversitesi dünya yükseköğretiminin prestijli kurumu Amerikan Eğitim Konseyi (American Council on Education - ACE) tarafından üyeliğe çağrıldı.

Amerika’nın En Aktif Eğitim Topluluğu American Council on Education MEF Üniversitesi’ni  Üyeliğe Davet Etti
Eğitim

ABD’nin önde gelen yükseköğretim konseyi olarak kabul edilen ve 1918 yılında kurulmuş olan,  üyeleri arasında MIT, Harvard, Stanford gibi Amerika’nın en prestijli üniversitelerini barındıran ACE, Türkiye’den sadece MEF Üniversitesi’ni üyeliğe çağırdı. MEF Üniversitesi, 1652 üyesi ile Amerika’nın en büyük ve en aktif eğitim topluluğu olarak bilinen ACE’nin üyesi oldu.   

 

MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed ŞAHİN, ‘‘MEF Üniversitesi, Mart 2016’da San Francisco’da düzenlenen, yaklaşık 2000 rektör ve yükseköğretim liderinin katıldığı ACE’nin 98. Kongresi’nde Türkiye’den katılan ve sunum yapma hakkı verilen tek Üniversite olarak büyük ilgi uyandırdı. Flipped Learning eğitim sistemini tüm programlarında uygulayan dünyadaki ilk üniversite olan MEF Üniversitesinin sunumunda Y ve Z kuşağı için yenilenmesi gereken eğitim sistemini ve bu eğitim sisteminin nasıl kurulabileceği ile ilgili deneyimlerini paylaştık. İlgi ile dinlenen sunum sonrasında ACE Genel Başkanı Sayın Molly Corbett Broad’ın yakın ilgisi ile ACE’de daha aktif yer almamız adına üyeliğe davet edildik. Amerika’nın en seçkin üniversitelerinin yer aldığı ACE’de bundan sonra aktif olarak ülkemizi temsil edeceğiz.’’ dedi.  

 

Dünya yükseköğretiminin prestijli kurumu ACE Üyeleri arasında prestijli devlet, özel ve vakıf üniversiteleri, dernekler, akreditasyon kurumları ve hizmet sağlayıcı kurumlar bulunuyor ve üyelerinin %75’i 10 yıldan uzun süredir ACE çatısı altında yer alıyor. Her yıl düzenli olarak organize edilen ACE kongrelerine ağırlıklı olarak rektör ve rektör yardımcıları düzeyinde katılım sağlanıyor ve toplantı sonunda Amerika’nın yükseköğretimine yön veren stratejiler ve raporlar hazırlanıyor. 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)