adscode
adscode

Ankara ve Mimar Sinan Üniversitelerine Polis Girdi

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde öğrenciler arasında çıkan kavganın ardından Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde de açılan stand üzerine polis kampüslere girdi.

Ankara ve Mimar Sinan Üniversitelerine Polis Girdi
Eğitim
Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Bomonti Kampüsü’ne giren polisler öğrencilere müdahale etti.

Ankara Üniversitesi’nden 19, MSGSÜ’den altı öğrenci gözaltında.

MSGSÜ’de polis yazılamalar silinene dek bekledi



Üniversitelerde bulunanlardan aldığımız bilgilere göre MSGSÜ’de 30 Mart 1972'de Kızıldere'de öldürülenler için anma programı vardı. Önce özel güvenlik görevlileri kurulan masaya müdahale etti. Ardından okula giren polisler altı öğrenciyi gözaltına aldı.

Okul duvarlarındaki yazılamalar, görevli bir kişi tarafından boyanana dek polisler okulda kaldı.

Ankara Üniversitesi’nde sınavdan gözaltı



Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde ise geçtiğimiz yıl öldürülen savcı Selim Kiraz için anma yapmak isteyen grupla başka bir grup öğrenci arasında saat 12.00 sularında kavga çıktı. Polis kampüse girdi.

Polisin kampüsten ayrılmasının ardından satır ve sopalı 60 kadar kişilik grubunun kampüse girmesiyle kavga tekrar yaşandı.

Kampüse giren polis tüm fakülteleri gezerek 19 öğrenciyi gözaltına aldı. Sınav haftasının olduğu üniversitede iki öğrenci de sınav sırasındayken gözaltına alındı. Polis yaklaşık iki saat kampüste kaldı.

Bianet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)