adscode
adscode

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Rektör: Prof. Dr. Metin Doğan 

Kuruluş tarihi: 2010

Bulunduğu il: Ankara

Akademik birimleri: TıpDiş Hekimliği, Hukuk, İnsan ve Toplum Bilimleri, İslami İlimler, İşletme, Mühendislik ve Doğan Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Siyasal Bilgiler olmak üzere 9 fakültesi, 5 enstitüsü, Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı, Yabancı Diller Yüksekokulu, 2 MYO’su var. 

Öğrenci sayısı: 500 ön lisans 12.000 lisans, 3.200 lisansüstü, 1250 doktora, 1500 üzerinde yabancı uyruklu olmak üzere 18.450 öğrencisi var. 

Akademik personel sayısı: 180 profesör, 130 doçent, 250 yardımcı  doçent, 20 öğretim elemanı, 90 okutman, 400 araştırma görevlisi, 20 uzmana olmak üzere 1090 akademik personeli var. 

Burs olanakları: İlk 1000’de yer alan ve üniversiteyi tercih eden öğrencilere 500 TL bursun yanı sıra ücretsiz yemek ve sosyal olanaklardan yararlanma imkânı sağlanıyor. Akademik kariyerlerinde öğrencilere öncelik sağlayan üniversite adına kurulan bağımsız Ankara Yıldırım Beyazıt Vakfı tarafından ek burs da sağlanıyor.

Öğrenci kulübü sayısı: 52 öğrenci kulübü var. 

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Uluslararası ikili işbirliği anlaşması 95, Erasmus+ anlaşması 68, Mevlana Değişim Programı anlaşması 44, Farabi anlaşması ise 2 üniversite ile var. 

 

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Üniversite eğitiminin en önemli bileşeni kuşkusuz üniversite öğrencileridir. Eğitim ve öğretim programlarında, sosyal faaliyetlerde ve üniversitenin işleyişine dair tüm konularda öğrencilerimizin tam katılımı ve geri bildirimleri ile desteklenen bir eğitim-öğretim hayatı kurma yolunda çalışmalarımızı tamamladık. Öğrenci temsilcilikleri, öğrenci dekanlıkları, kulüpler ve organizasyonlarla öğrencilerimiz daha üniversite eğitimleri sırasında ilerideki yaşamları için ihtiyaç duyacakları tecrübeleri ve daha fazlasını edinme şansına sahip olacaklar.

İletişim bilgisi: www.ybu.edu.tr  


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)