adscode
adscode

'Anne Üniversitesi' projesi hayata geçiyor

Proje kapsamında, anne ve anne adaylarına aile içi eğitim başta olmak üzere aile içi iletişim, çocuk gelişimi, çocukların eğitimi ve sağlık gibi konularda 8 ay eğitim verilecek

'Anne Üniversitesi' projesi hayata geçiyor
Eğitim
Ordu'da başlatılan "Anne Üniversitesi" projesiyle anne ve anne adaylarına, aile içi iletişim, çocuk gelişimi, çocukların eğitimi ve sağlık gibi konularda 8 ay eğitim verilecek.

Ordu Üniversitesi ve Altınordu Belediyesi arasında "Anne Üniversitesi" projesinin iş birliği protokolü imzalandı. Altınordu Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen törene, Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, rektör yardımcıları ile projede yer alacak anne ve anne adayları da yer aldı.

Rektör Yarılgaç, yaptığı konuşmada, öğrenmenin yaşının olmadığının altını çizerek, "Bu projede olmaktan, iki kurum arasında bu protokolün imzalanmasından dolayı hakikaten biz de çok mutluyuz. Bu proje ile kadınlarımızın bilgileri artacak, üniversite havasını koklayacak şekilde bir araya gelmelerini sağlayacaktır." dedi.

Proje kapsamında ilk eğitimin 13 Mart'ta anne ve anne adaylarına verileceğini ifade eden Yarılgaç, "Verilecek eğitim programı kapsamında anne ve anne adaylarına ev ekonomisi-girişimcilik, anne ve çocuk sağlığı, sağlıklı beslenme, insan ilişkileri ve iletişim, değerler eğitimi, eğitimde ailenin rolü, medya okuryazarlığı ile çocuk gelişimi ve eğitim başlıkları altında dersler verilecek." diye konuştu.

Üniversitenin Cumhuriyet yerleşkesinde verilecek derslerin çok ciddi olduğunu aktaran Yarılgaç, "Bu projenin daha gelişmesi de arzumuzdur. İstiyoruz ki herkes üniversiteli olsun, herkes eğitimini tamamlasın. Öğrenmenin yaşı yok bilgi en değerli hazinedir. Ne olursa olsun okuyacağız bilgi sahibi olacağız. Kursa katılacak tüm anne ve anne adaylarından bu azmi bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Yarılgaç, 8 hafta sürecek eğitimlerin ardından projeye katılanlara sertifika verileceğini belirterek, "Ben bu cesur annelere cesur arkadaşlarımıza bayanlarımıza hem teşekkür ediyorum, geldiler en azından bu programa katıldılar. Böyle bir eğitim öğretim programının sonunda kendilerinin öz güvenlerinin çok daha iyi olabilecek noktaya gelecekler. Biz onları şimdiden kutluyor, başarılar diliyoruz." dedi.

- Anneler Gününde mezuniyet töreni olacak

Belediye Başkanı Tekintaş ise eğitimlere 30 anne ve anne adayının katılacağını anlatarak, projeyle aile içi eğitim başta olmak üzere aile içi iletişim, çocuk gelişimi, çocukların eğitimi, sağlık konusunda ailelerin daha mutlu hale getirilmesi noktasında önemli bir mesafe kazandırılacağını vurguladı.

"Türkiye değişim, dönüşüm ve gelişimini sağlarken bizim milli ve manevi değerlerimiz olan Türk toplumunun temeli saydığımız ailelerin bilgili, donanımlı olması gerektiğinin farkındayız." diyen Tekintaş, "Özellikle boşanmaların sayısal olarak ne kadar arttığını görüyoruz. Ordu, ülkemizde boşanma oranının yüksek olduğu illerden bir tanesidir. Bu projeyle bunun sebepleri sonuçları ve yansımaları değerlendirilebilir. "Anne Üniversitesi" projesine katkı sunan başta rektör olmak üzere katkıyı sunan herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Tekintaş, 15 Mayıs Anneler Gününde mezuniyet töreni olacağını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Yarılgaç ve Tekintaş "Anne Üniversitesi" işbirliği protokolünü imzalandı.


AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)