adscode
adscode

Anneler Günü’ne Özel Atölye Çalışmaları Çocukları Bekliyor…

Dünyaca ünlü yazım ve boyama gereçleri üreticisi Faber-Castell desteğiyle önemli müzelerde gerçekleşen atölye çalışmalarıyla çocuklar zamanlarını sanat ile iç içe geçirmeye devam ediyorlar.

Anneler Günü’ne Özel Atölye Çalışmaları Çocukları Bekliyor…
Etkinlikler

Hafta içi ve hafta sonu Rahmi M. Koç Müzesi, Pera Müzesi, S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi, İstanbul Oyuncak Müzesi ve Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi’ndeki özel atölye çalışmalarıyla çocuklar sanatı keşfediyorlar ve eğlenceli vakit geçiriyorlar. Ayrıca birbirinden önemli sanat eserlerini inceleme şansı yakalıyorlar.



Rahmi M. Koç Müzesi

Etkinlik: ‘Origami Çiçek Bahçesi’ Tasarım Atölyesi

Yer: Fenerbahçe Vapuru

Tarih: 10 Mayıs Cumartesi

Saat: 13:00 – 14:30

Yaş: 7 - 9 Yaş Arası  

 

Etkinlik detayı: Anneler Günü’ne özel gerçekleştirilecek olan origami atölyesiyle çocuklar kağıt katlama sanatının eğlenceli ve farklı dünyasıyla tanışıyorlar. Onlar için çok önemli olan bu günde annelerine kendi tasarımlarını hediye ediyorlar. Rahmi M. Koç Müzesi’ndeki “Tasarım Atölyesi; Origami Çiçek Bahçesi” adlı atölyeye katılım için biletler www.biletix.com üzerinden temin edilebilir. Atölye için kişi başı katılım ücreti 35 TL.

 

Pera Müzesi

Etkinlik: ‘Annelerle Silüet Atölyesi’

Yer: Pera Müzesi

Tarih: 10 Mayıs Cumartesi

Saat: 10:00 – 12:00

Yaş: 4 - 12 Yaş Arası 

Etkinlik detayı: İngiliz çağdaş sanatçı Stephen Chambers’ın,  Büyük Ülke ve Diğer Hikâyeler  sergisi kapsamında anneler çocuklarıyla birlikte “Büyük Ülke” isimli dev boyutlu çalışmayı izledikten sonra, geleneksel gölge oyunlarında kullanılan figürlerin yapı malzemesi olan deri üzerine, gölge oyun kuklalarını oluşturuyorlar ve bu kuklaları özel boyalarla renklendirerek yaratıcılıklarını ortaya koyuyorlar. Ayrıca Anneler Günü’ne özel olarak çocuklar annelerine farklı malzemelerle özel kartlar tasarlıyorlar. Etkinlik ücretsizdir. 0212 334 99 00 (4) no’lu telefondan rezervasyon yapılması gerekmektedir.

Etkinlik: ‘Annelerle Hayali Tasarımlar Atölyesi’

Yer: Pera Müzesi

Tarih: 11 Mayıs Pazar

Saat: 14:00 – 16:00

Yaş: 4 - 12 Yaş Arası 

 

Etkinlik detayı: Anneler Günü için düzenlenen atölye ile, anneler ve çocukları Amerikan pop kültürünün en ikonik isimlerinden Andy Warhol’un, Herkes için Pop Sanat  sergisindeki popüler kültür ürünlerini inceleyip, çocuklar kendi pop sanat ürünlerini tasarlıyorlar. Oluşturdukları ürüne uygun ambalaj ve etiket de dizayn ediyorlar. Yine bu güne özel olarak çocuklar annelerine farklı malzemelerle özel kartlar yaratıyorlar. Etkinlik ücretsizdir. 0212 334 99 00 (4) no’lu telefondan rezervasyon yapılması gerekmektedir.

 

Etkinlik: ‘Hafta İçi Okul Programları’

Yer: Pera Müzesi

Tarih: Perşembe ve Cuma günleri

Saat: 10:00 – 11:30 / 13:00 14:30

Yaş: Okul Grupları

 

Etkinlik detayı:

“Siyah Beyaz Kağıtlar”

 

Stephen Chambers’ın aynı boyutlarda 78 adet ayrı baskılı kağıt yaprağının bir araya gelmesiyle oluşan “Büyük Ülke” isimli ipek baskı çalışmasından esinlenerek, öğrenciler, siyah - beyaz kartonlardan figür ve motiflerle kendi kolajlarını yaratıyorlar. En az 10 en fazla 25 kişilik grupların oluşması ve rezervasyon gerekmektedir (0212 334 99 00 (4)). Özel okulların atölye başına katılım bedeli: 15 TL,

Devlet okulları için eğitim programları bedelsizdir.

 

“Tehlikedeki Hayvan Türleri”

Sergideki serilerden “Tehlikedeki Hayvan Türleri”nde panda, zebra, kelebek gibi hayvan resimleriyle ilişkilendirerek, öğrenciler nesli tükenmekte olan hayvanlardan seçtikleri hayvanları çamurla şekillendirerek boyayorlar. En az 10 en fazla 25 kişilik grupların oluşması ve rezervasyon gerekmektedir (0212 334 99 00 (4)). Özel okulların atölye başına katılım bedeli: 15 TL,

Devlet okulları için eğitim programları bedelsizdir.

 

Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi

Etkinlik: ‘Dokunalım Farkındalık Atölyesi’

Yer: Ankara Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi

Tarih: 10 Mayıs Cumartesi

Saat: 11:00 – 12:00

Yaş: 4 - 6 Yaş Arası 

 

Etkinlik detayı: Bu cumartesi, Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi’nde çocuklar dokunma duyularını kullanarak maddeleri tanımaya çalışıyorlar ve bunu eğlenceli bir oyuna dönüştürüyorlar. Atölyeye katılım için, 0312 309 68 10 no’lu telefondan rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir. Kişi başı katılım ücreti 20 TL’dir.

İstanbul Oyuncak Müzesi

Etkinlik: ‘Faber-Castell ile Yetenekli Eller Atölyesi; Diorama Atölyesi’

Yer: İstanbul Oyuncak Müzesi

Tarih: 10 Mayıs Cumartesi

Saat: 11:00 – 12:30

Yaş: 4 - 6 Yaş Arası (Aile İle), 7 – 12 Yaş Arası (Bireysel)

 

Etkinlik detayı: Cumartesi günü gerçekleşecek Faber-Castell Yetenekli Eller Atölyesi kapsamında gerçekleşecek Diorama Atölyesi ile çocuklar keyifli vakit geçirip rengarenk tasarımlar yapıyorlar. Atölyeye katılım için müzeyi arayarak rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir (0216 359 45 50-51). Etkinlikler, müze ziyaretçilerine ücretsizdir. İndirimli müze giriş ücreti 7 TL, tam giriş ücreti 10 TL’dir.

 

S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi

Etkinlik: ‘Polonya Bebekleri’

Yer: S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi

Tarih: 10 Mayıs  Cumartesi

Saat: 11:00 – 13:00

Yaş: 2007- 2008 doğumlu olanlar

Etkinlik detayı: Çocuklar önce geleneksel Polonya kıyafetleri şeklinde hazırlanan kâğıt kıyafetleri desenleyip renklendiriyorlar ardından bu kıyafetleri kâğıt bebeklerine giydiriyorlar.

Etkinlik: ‘Zafer Madalyonları’

Yer: S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi

Tarih: 10 Mayıs Cumartesi / 14:00 – 16:00

           11 Mayıs Pazar / 14:00 – 16:00

Yaş: 2005 - 2006 doğumlu olanlar

 

Etkinlik detayı: Gençler, sergideki madalyonlardan esinlenerek kendi kişisel zaferlerini ölümsüzleştirecekleri madalyonlar tasarlıyorlar

Etkinlik: ‘Hafta İçi Okul Programları’

Yer: S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi

Tarih: 13 / 14 / 15 / 16 Mayıs

Saat: 10:00 – 15:00

Yaş: 1996 - 2009 doğumlu olanlar

 

Etkinlik detayı:

"Uzak Komşu Yakın Anılar - Türkiye ile Polonya İlişkilerinin 600 Yılı" Sergisi kapsamında;

Kolaj Portreler / Anaokulu

Çocuklar dikkatlerini farklı dokulara, renklere, yüzlere ve duruşlara odaklayarak, yaratıcı tekniklerle serginin öyküsünü oluşturuyorlar ve sergilenen portrelerle bu öykü arasında bir ilişki kurmaya çalışıyorlar. En son olarak ise kendi portrelerini yaratıyorlar.

 

Polonya Bebekleri / 1. ve 2. Sınıf

Çocuklar önce geleneksel Polonya kıyafetleri şeklinde hazırlanan kâğıt kıyafetleri desenleyip renklendiriyorlar ardından bu kıyafetleri kâğıt bebeklerine giydiriyorlar.

Polonya'ya Mektup Var / 3 - 4. Sınıf

Tasarlayacakları mektup kâğıdı, özel zarflar, aile armaları, mühürler ve pullardan yararlanarak zarfı mühürlenmiş mektuplar hazırlayacak olan çocuklar, tarihi yazışmalar içinde nostaljik ve keyifli bir gezintiye çıkıyorlar.

Kumaş Tasarımcıları Aranıyor / Ortaokul

Bursa ipeğinden dokunmuş kumaşların neden bu kadar değerli olduğu sorusunun yanıtı sergide aranıyor. O eşsiz kumaşları daha da özel yapan desenlerin binlerce yıllık geçmişini araştırılıyor ve çocuklar kendi desenlerini en yaratıcı biçimde tasarlamanın yollarını buluyorlar.

Zafer Madalyonları / Lise

Gençler, sergideki madalyonlardan esinlenerek kendi kişisel zaferlerini ölümsüzleştirecekleri madalyonlar tasarlıyorlar.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)