adscode
adscode

Anneliğe Farklı Bir Bakış: Bir Annenin Doğuşu

Kadının zihnindeki doğum yeni bir insana değil yeni bir kimliğedir diyen “Bir Annenin Doğuşu” annelik deneyiminin bir kadını sonsuza dek nasıl değiştireceğini anlatıyor.

Anneliğe Farklı Bir Bakış: Bir Annenin Doğuşu
Edebiyat

 
İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları tarafından çıkan “Bir Annenin Doğuşu” annelik olgusuna farklı bir bakış sunuyor. Psikiyatrist Daniel N. Stern, pediyatrist, çocuk psikoloğu Nadia Bruschweiler-Stern ve gazeteci Alison Freeland imzalı kitap kadının tüm hayatını ve iç dünyasını değiştiren, yeni tecrübeler kazandıran bu süreci büyüteç altına alıyor ve anneliğin psikolojisini ortaya koyuyor.
Kadın ne zaman kendini anne hisseder? Bu kimlik kadında ne zaman ortaya çıkar ve bu süreç kadını nasıl hissettirir? Bir Annenin Doğuşu’na göre “Bebeğin fiziksel olarak doğması gibi annenin de psikolojik olarak doğması gerekir. Kadının zihnindeki doğum yeni bir insana değil yeni bir kimliğedir: Bir anne olma duyumudur.”
Bir Annenin Doğuşu, bu içsel dünyada kadının yolunu nasıl bulacağını anlatıyor. Annelerle yapılan röportajlardan ve vaka incelemelerinden oluşan kitapta bu güçlü ve yeni hisler uzmanları tarafından okurlarıyla paylaşılıyor.
 



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)