adscode
adscode

AÖF Öğrencilerine Büyük Müjde!

Anadolu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 17. Akademik Bilişim Konferansı kapsamında açılan Açıköğretim Sistemi standı yoğun ilgi görüyor.

AÖF Öğrencilerine Büyük Müjde!
Eğitim
Anadolu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 17. Akademik Bilişim Konferansı kapsamında açılan Açıköğretim Sistemi standı yoğun ilgi görüyor. Standa gelen katılımcılarla birebir görüşen Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Güney, Açıköğretim Sistemi’nde öğrenim gören yaklaşık 1,5 milyon öğrenciye buradan müjdeler verdi.

Stantta İHA’ya açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Yücel Güney, böylesi önemli bir konferansa Anadolu Üniversitesi olarak ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Konferans kapsamında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde (İİBF) açılan Açıköğretim Sistemi standıyla ilgili bilgi veren Güney, “Bu stantta, Açıköğretim Sistemi ile ilgili oldukça fazla materyalimiz var. Biz onları sunmak için buradayız. Burada AB2015 Konferansı’na katılan bütün firmaların ve üniversitelerin sunumları ve stantları var. Biz de burada, farklı dallarda yapmış olduğumuz uygulamaları sunmaya çalışıyoruz. Sunumlarda kitaplarımızdan öğrenme teknolojilerine kadar pek çok farklı alanda bilgilendirmeler var. Televizyon programlarımız, tanıtımlarımız, tablet pc’ler için geliştirilen uygulamalarımız var” şeklinde konuştu.

AÇIKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE MÜJDELER

Türkiye’nin yanı sıra dünyanın birçok noktasında da hizmet veren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi öğrencilerine müjdeler veren Güney, “28 farklı, 2 yıllık programımızın akreditasyon sürecini tamamlamak üzereyiz. Bunun anlamı şu; öğrencilerimiz, yurt dışında da kullanabilecekleri, bir akreditasyon kurumundan alınmış belgelere sahip olacaklar. Bu belge neyi sağlayacak? Yurt dışında bilinen, birçok yerde geçerliliği olan bir kalite veya akreditasyon kurumunun kendilerine vermiş olduğu bu belgeyi kullanabilecekler ve kendilerini akredite edilmiş bir kurumun parçası olarak görecekler. Çünkü artık Açıköğretim Sistemi’nde kalitenin yüksek olması, kaliteli öğrenciler yetiştirmemiz çok önemli. Bunun dışında malumunuz öğrenme teknolojilerine çok önem veriyoruz ve bu konudaki çalışmalarımızda yenilikler yapacağız. Öğrencilerin hepsinin “Anadolu Mobil” kullandığını düşünüyoruz. Oradaki imkanlarımızı genişleteceğiz. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Fen programları açmayı düşünüyoruz. Bununla ilgili şu anda Yüksek Öğretim Kurumu ile görüşmelerimiz sürüyor. Yeni sertifika programları düşünüyoruz. Müzik öğrenmek isteyen öğrencilerimiz için sertifika eğitimlerimiz var, işaret dili öğrenmek isteyen öğrencilerimiz için seçmeli dersimiz var. Onlara açık ve uzaktan öğrenim imkanları kullanarak eğimler vermeyi planlıyoruz. Yeni sınav merkezlerimiz var. Şu anda bu konu üzerinde tartışıyoruz, konuşuyoruz. Yurt dışı büro sayılarımızın sayısını yeni dönemde artırmayı planlıyoruz. Çünkü yurt dışından gelen öğrencilerimizin bu konuda istekleri var. Bulundukları yerlere yakın yerde sınavlara girmek istiyorlar. Onlar için de böyle bir imkan sağlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

AÇIKÖĞRETİM ABD’DE BÜRO AÇACAK

Prof. Dr. Güney, yurt dışındaki büro sayılarını arttıracaklarını ve öğrencileri kayıt zamanlarında oluşan kuyruklardan “sıramatik” sistemi ile kurtarmayı hedeflediklerini de anlatarak, şöyle devam etti:

“Yurtdışında şu anda yaklaşık 20 bin öğrenim gören öğrencimiz var. Bu sene Bosna’da, New York’ta bürolar açmayı planlıyoruz. Daha çok Ar-Ge’ye daha çok araştırmaya yönelik Açıköğretim Sistemi içerisinde çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Ve bunların hepsi öğrenciye dönük bir sistem dönüşü olacak. Bürolarımızda yenilikler, şekilsel anlamda çok değişiklikler var. Onları da öğrencilerimiz sanıyorum görüyorlar. Bu sene daha da artıracağız. Bürolarımızda artık kuyrukların bitirilmesi için elimizden geleni yapacağız. Bununla ilgili yeni bir uygulama getireceğiz. Birçok büromuzda yeni dönemle beraber “sıramatik”ler işin içine girecek. Artık öğrencilerimizin kuyruklarda beklemesini elimizden geldiğince engellemeye çalışacağız.”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)