adscode
adscode

AÖF tek ders sınavı ne zaman?

16 Temmuz'da yapılması planlanan AÖF tek ders sınavı iptal edildi. Peki AÖF tek ders sınavı ne zaman yapılacak?

AÖF tek ders sınavı ne zaman?
Sınavlar
15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından, 16 Temmuz'da yapılması planlanan AÖF tek ders sınavının iptalini Anadolu Üniversitesi resmi internet sitesinden duyurdu. Peki AÖF tek ders sınavı ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

AÖF TEK DERS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?
208 şehit ve bin 491 kişinin yaralandığı 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Anadolu Üniversitesi (AÖF) resmi internet sitesinden tek ders sınavının iptal edildiğini duyurdu. Duyurunun ardından sınava girecek olan öğrenciler, sınavın ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Anadolu Üniversitesinin internet sitesinden yapıan duyuruda; yeni sınav tarihine dair bir açıklama bulunmamakla birlikte sınavın yeni tarihi AÖF tarafından ayrıca duyurulacak.

AÖF'ün resmi internet sitesinden yapılan duyuru şu şekilde;
"Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerimizin 16 Temmuz 2016 Tek Ders Sınavı ve 16-17 Temmuz 2016 Güz Dönemi Dönem Sonu Ek Sınavı ileri bir tarihe ertelenmiştir. Yeni sınav tarihleri ayrıca duyurulacaktır."

AÖF TEK DERS SINAVI GİRİŞ ŞARTLARI NELER?
* Kayıtlı olduğu bölüm/programda tüm dersleri alan ve tek dersten başarısız olduğu için mezun olamayan öğrenciler tek ders sınavına girebilirler.
* Öğrencinin sınava gireceği tek derse 2015-2016 Öğretim Yılı Güz veya Bahar döneminde kayıt yaptırmış olması gerekmektedir.
* Başarısız olduğu tek dersten (DZ), (YZ) harf notu alan öğrencilere tek ders sınav hakkı verilmez.
* Uygulamalı dersler (laboratuvar, pratik çalışma ve benzeri uygulamalı dersler) için tek ders sınav hakkı verilmez.
* Tek ders sınav notu dönem sonu sınavı notu yerine geçer. Başarı notu, dönem içi notları ile tek ders sınav notunun yüzdelik bilgileri dikkate alınarak belirlenir.
* Tek ders sınavı sonucunda hesaplanan başarı notuna göre öğrencinin harf notu, ilgili dönemde o dersten Öğrenci Değerlendirme Sistemi sonucunda oluşan harf notu aralıkları dikkate alınarak belirlenecektir.
* Her ne sebeple olursa olsun tek ders sınavına katılmayan veya katılamayan öğrenciler için mazeret sınavı yapılmaz. Tek ders sınavına girmeyen öğrencilerin dönem sonu harf notları geçerli olacaktır.
* Tek ders sınavı 16 Temmuz 2016 Cumartesi günü saat 14.00’de Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Konya, Samsun, Trabzon, Van illeri ile KKTC/Lefkoşa ve cezaevinde olup tek ders sınavına girebilecek öğrenciler için bulundukları illerdeki cezaevlerinde gerçekleştirilecektir.
* Tek ders sınavına girecek öğrencilerin sistemimizde kayıtlı olan sınav merkezlerine göre sınav yapılacak illere atamaları aşağıda yer alan tablo kullanılarak Fakülte tarafından yapılacaktır. Öğrenciler, tek ders sınavına gireceği sınav ilini, 23-24 Haziran 2016 tarihlerinde TC kimlik/öğrenci numaraları ve şifreleri ile http://aof.anadolu.edu.tr adresi “Öğrenci Otomasyonu” bağlantısından sayfalarına giriş yaparak, AÖF bürolarına bizzat giderek veya 0850 200 46 10 nolu Açıköğretim Etkileşim Merkezi’ni arayarak değiştirebilirler. Belirtilen tarihlerde değişiklik yapmayan öğrenciler Fakülte tarafından atandıkları sınav ilinde sınava girmek zorundadırlar.

Habertürk

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)