adscode
adscode

AÖL sınav soru ve cevapları açıklandı mı?

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınavı geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşti.

AÖL sınav soru ve cevapları açıklandı mı?
Eğitim
Sınav sonrası öğrenciler AÖL 8-9 Ağustos 2015 tarihli gerçekleşen sınav soru ve cevaplarını merak ediyor. Peki AÖL sınav sonuçları ve sınav soruları ne zaman yayınlanacak?

Hafta sonu gerçekleşen AÖL sınavı sonrası öğrenciler AÖL sınav soru ve cevapları açıklandı mı? sorusunun cevabını arıyor. Milli eğitim Bakanlığı'nın sınav soru ve cevaplarını sınavdan sonra 2-3 gün içerisinde açıklaması bekleniyor. Sınav soru ve cevapları ise AÖL resmi web sitesi (www.aol.meb.gov.tr) duyurulmaktadır. Öğrencilerimiz öğrenci no ve şifreleri ile sisteme girerek sınav soru ve cevaplarını öğrenebilirler.

AÖL SINAV SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

Sınav İtirazları

Sınav sonuçlarına yapılacak olan itirazlar, sınav sonuçlarının www.aol.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren en geç 10 (on) gün içinde dilekçeyle "Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne" yapılacaktır. Bu konudaki itirazlarınız için Açık Öğretim Lisesine başvurmayınız.

Sınav yeri değişikliği istekleri

Öğrencilerimiz, Yeni Kayıt ya da Kayıt Yenileme işlemi sürecinde, internet sayfamızdan sisteme öğrenci no ve şifresiyle girerek, sınav yeri bilgilerini değiştirebilir.

Ancak sınava yaklaşık 55 gün ve daha az bir süre kaldığında (Bu süre iş yüküne göre değişebilmektedir), öğrencilerimizin sistemden sınav yeri değişikliği yapma hakkı kaldırılmaktadır. Bu süreç içerisinde, Yeni Kayıt ya da Kayıt Yenileme işlemini yaptırmış ve sınav yerini belirlemiş öğrencilerimizden, mazeretleri dolayısı ile (deprem, sel vb. gibi doğal afetler, askerlik, zorunlu tayin) başka bir sınav merkezinde sınava girmek zorunda olanlar, mazeretlerini belgelemek kaydıyla, sınav tarihinden 2-3 gün önce, sınava girmek istedikleri yerdeki İl/İlçe Sınav Yürütme Kuruluna başvurmak suretiyle yedek salonlarda sınava girebilirler. Mazeret beyanı olmayan öğrencilerimiz yedek salonlarda sınava alınamazlar.

Sabah

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)