adscode
adscode

Apple, Swift’i açık kaynak kodlu hale getirdi

Geçtiğimiz yıl Objective-C’yi bir kenara alarak Swift’i duyuran Apple, şimdi kendi tarihinde bir ilki gerçekleştirdi.

Apple, Swift’i açık kaynak kodlu hale getirdi
Bilim Teknoloji
Apple’a yazılım geliştirmek için kullanılan Swift artık açık kaynak kodlu hale geldi.

Apple bir kez daha sözünde durdu. WWDC 2014’te Objective-C’nin yerini alan Swift, açık kaynak kodu hale geldi. Uzun zamandır beklenen bu gelişme, yazılım dünyası için son derece olumlu bir haber. Swift ile tüm Apple ürünlerine yazılım geliştirmek mümkün. Başta iOS olmak üzere, OS X, tVOS ve watchOS’a bir yazılım veya uygulama geliştirmek istiyorsanız, yolunuz bir şekilde Swift ile kesişiyordu. Bu gelişmeyle birlikte Swift’in önünü açan Apple, geliştiricilere verdiği sözü tuttu.

Apple, Swift’in geleceğin programlama dili olacağını düşünüyor. Bu sebeple firma için oldukça önemli. Apple’ın yazılım bölümünün başkanı Craig Federight bu adımın atılmasındaki en önemli isim. Swift ile ilgili yenilikler ve haberler artık Swift.org adresi üzerinden paylaşılacak.

Bir yazılımın açık kaynaklı hale gelmesi, o yazılım dili için son derece önemli bir durum. Dünyanın her yerinden binlerce geliştiriciye kapılarını açan Swift, bu şekilde yavaş yavaş kendi topluluğunu oluşturabilecek. Yazılımcılar, tecrübelerini diğer geliştiricilere aktarabilecek, diğer yazılım dilleri ile Swift arasında daha sıkı bir etkileşim olacak.

Diğer önemli gelişme ise artık Apple ürünleri için yazılım geliştirmek istiyorsanız, Mac bilgisayar kullanmanız gerekmeyecek. Swift’in açık kaynak kodlu hale gelmesinin ilk icraatı Linux desteği oldu. Muhtemelen ilerleyen zamanlarda Windows platformu da desteklenecektir.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)