adscode
adscode

Apple'dan kullanıcılarına yepyeni ekran teknolojisi!

Apple 2018 senesinde ekran teknolojisini LCD'den OLED ekran ile değiştirebilir.

Apple'dan kullanıcılarına yepyeni ekran teknolojisi!
Bilim Teknoloji
9toMac’ten Nikkei Asian’ın açıklamasına göre Apple 2018 yılında ekran teknolojisini LCD’den OLED ile değiştirebilir. Organic Light Emitting Diode yani OLED teknolojisi bir çok son model Anroid telefonda kullanılıyor Bu teknoloji LCD ( Liquid Crystal Display )’den daha yeni bir teknoloji. OLED ekranda her piksel kendi ışığına sahip.  

LCD’de ise her piksel bir arka ışık ile aydınlatılıyor. Her pikselin kendi ışığına sahip olması ile her piksel kapatılabilir ve böylelikle daha çok güç tasarrufu elde edilirken aynı zamanda ekranda daha doğru siyah renk elde edilir. Apple ilk iPhone’dan beri LCD ekran kullanmakta. Ancak Samsung ve Motorola gibi diğer üreticiler çoktan OLED ve AMOLED ekranlara geçtiler bile.

Bu durum aslında bir tahmin değil zorunluluk gibi. Yani Nikkei'nin tahmini aslında Apple'ın ekran teknolojisini çoktan değiştirmesi gerektiğinin farkında olan birisinin söyleyebileceği bir şey. Nikkei’nin veridği bilgilere göre Apple donanım üreticilerine 2018’de OLED teknolojisini istediğini belirtti.  

Bu 2 senelik süreç aslında iPhone üretim sayılarına bakınca oldukça normal. Ama 2018 Apple'ın ekran teknolojisini değiştirmesi için oldukça geç bir tarih. Apple 2015’in sadece ilk çeyreğinde 74 milyon iPhone sattı. Apple’ın en büyük donanım üreticisi olan Foxxconn geçtiğimiz günlerde yeni bir LCD ekran teknolojisine 4 milyar dolar yatırım yaptı. Bu yatırımın yeni iPhone ekranını için yapıldığı söyleniyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)