adscode
adscode

Araştırma yapmaya teşvik için TÜBİTAK'tan üniversitelilere destek

TÜBİTAK'ın 2209-A kodlu Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2015 yılı 2'nci dönem başvurularının sonuçları açıklandı. Bir vakıf üniversitenin üç öğrencisi birden bu destekten…

Araştırma yapmaya teşvik için TÜBİTAK'tan üniversitelilere destek
Eğitim
TÜBİTAK, lisans öğrencilerini projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmek için lisans öğreniminde yapacakları araştırma projelerine destek veriyor. Bunlardan biri de, TÜBİTAK'ın 2209-A kodlu Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı'ydı. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) öğrencileri tarafından hazırlanan toplam 3 proje, TÜBİTAK tarafından kabul edildi.

NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, TÜBİTAK tarafından desteklenmesi kabul edilen proje sayısı yönünden üniversitelerinin, üniversitelerin öğrenci sayıları dikkate alındığında Türkiye'deki hem vakıf hem de devlet üniversiteleri arasında geçen yıl olduğu gibi bu yılda birinci sırada olduğunu belirtti. Rektör Güney, proje desteği kazanan öğrencileri ve danışman öğretim üyelerini tebrik edip, başarılarının devamını diledi.


DHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)