adscode
adscode

Ardahan Üniversitesi yükseköğretimde 13'ncü sırada!

“Devlet Üniversiteleri Akademik Teşvik Puan Sıralaması”nda Ardahan Üniversitesi 2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri sıralamasında 13. sırada yer aldı.

Ardahan Üniversitesi yükseköğretimde 13'ncü sırada!
Üniversite
Ardahan Üniversitesi kurulduğu günden itibaren yapmış olduğu çalışmalar ve kendi alanlarında önemli başarılar gösteren akademik kadroları sayesinde Türkiye’de adından söz ettiriyor ve yükseköğrenim kurumları arasında üst sıralara tırmanmaya devam ediyor.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından oluşturulan “Devlet Üniversiteleri Akademik Teşvik Puan Sıralaması” raporu Mayıs 2016’da yayınlandı. Rapor 2015 yılında çıkarılan Akademik Teşvik Yönetmeliği’nde yer alan hesaplama kriterlerine göre oluşan akademik teşvik puanlarına göre devlet üniversitelerinin başarı sıralamasını gösteriyor. Çalışma da devlet üniversiteleri 2000 yılından önce ve sonra kurulan olarak ve fakülteler bazında akademik teşvik puan ortalamalarına göre sınıflandırmıştır.
Raporda Ardahan Üniversitesi 2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri sıralamasında 13. sırada, tüm devlet üniversiteleri sıralamasında ise 29. sırada yer almıştır. Fakülteler sıralamada ise Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi 7. sırada yer alarak önemli bir başarı göstermiştir.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)