adscode
adscode

ARİEL Parlak Renkler ile Renkli Çamaşır Yıkama

Renkli kıyafetler sadece kıyafetle sınırlı kalmaz. Aynı zamanda ruh halimizi ve tarzımızı yansıtır.

ARİEL Parlak Renkler ile Renkli Çamaşır Yıkama
Türkiye'den Haberler
Renkli kıyafetler sadece kıyafetle sınırlı kalmaz. Aynı zamanda ruh halimizi ve tarzımızı yansıtır. Büyük bir özenle aldığımız renkli kıyafetlerimizi ilk gün ki gibi canlı tutmakta oldukça zordur. Renkli kıyafetler beyaz ve siyah çamaşırlara göre daha hassastır. Çünkü her yıkamada renkleri biraz daha solar ve kıyafetlerimizin ömrü uzun süreli olsa bile kısa süre sonra renklerinin solmasından dolayı rafta kullanılmayanlar arasına girer ve hatta ilerleyen zamanlarda toz bezi yer bezi vs. görmek mümkün olacaktır.

Bazı kıyafetleri almamıza belki de sadece renginin hoşumuza gitmesi sebep olur. Buna rağmen solduktan sonra yine de tercih edilmez. Çünkü bu hem kıyafetinizin eski gibi durmasına hem de şıklığınızı kaybetmenize sebep olacaktır. Ariel Matik ile renkli Çamaşırları yıkamanın da püf noktaları vardır. Renklerin canlılığını kaybetmeyecek ve aynı parlaklığını koruyacak şekilde bir deterjan tercih etmeliyiz. Bazılarınız deterjan dışında renk koruyucu vs gibi ürünler de kullanıyor olabilir. Ama Ariel Parlak Renkler ile renk koruyucu moleküller sayesinde çamaşırlarımız ilk gün ki gibi parlak ve yeni durur. 

Ariel Matik çamaşırlarınızı hem korur hem de derinlemesine temizlik sağlar. Renkli çamaşırların yıkanması oldukça önemlidir çünkü yıkama esnasında renk akıtma yaptığı zaman çamaşır makinenizde bulunan kıyafetlerinizin renkleri birbirine karışacaktır. Özellikle kalitesiz kıyafetleriniz de ve yeni aldığınız ürünlerin ilk yıkamasında karşılaşacağınız bir durumdur. Tabii bunu önlemenin de yolları var. Bu yollar neler diye sorarsanız çamaşırlarınızı yıkama esnasına hazırlarken biraz daha titiz ve dikkatli davranmanız gerekecek. Özellikle kot pantolonlarınız gibi çamaşırları ters çevirerek yıkamanız gerekir. Genellikle pantolon grubunu koyu ve açık renkliler olmak üzere iki grubu ayırarak sadece kot pantolonlar olarak yıkamanızı tavsiye ederim. Pantolonlarınızı ters çevirerek yıkamanız hem renginin kaçmasını önleyecek hem de ilk gün ki gibi yeni kalmasını sağlayarak, yıpranmasına engel olacaktır. Renk verme durumu aslında birazda deterjan kaliteniz ve sıcaklık oranıyla da ilgili bir durum aslında. Her kıyafet aynı derece de yıkanmaz. Bazılarının derece yüksek olduğundan dolayı renk veriyor olabilir. Bundan dolayı derecesi düşük olan kıyafetleri birlikte yıkamalısınız.

Açık renkliler ve koyu renkliler olarak ayırın. Birbirine benzer renkleri bir arada yıkayabilirsiniz. Ama renk akıtma konusunda mimlenmiş renkler vardır. Bu da kırmızı, lacivert ve siyahtır. Bunlar mimlenmiş renk akıtmada diye düşünerek bu üç rengi aynı makinede atmaya kalkın. Aksi takdirde kırmızı kıyafetleriniz kahverengine dönüşmüş olarak çıkabilir. Benim tavsiyem aldığını her kıyafeti renk çıkarıp çıkartmadığı konusunda test edin. Bunu nasıl yaparım derseniz, deterjanlı sudan birazcık kıyafetin üzerine dökün. Döktükten sonra beyaz bir bez ile deterjanlı su döktüğünüz alana bastırın, beyaz beze leke çıkarsa renk veriyor demektir. Böyle durumlarda ayrı yıkamanız daha mantıklı olacaktır. Çamaşır makineniz yıkamayı bitirdikten sonra hemen çamaşırlarınızı kurutun. Aksi takdirde ıslakken birbirlerine temas ettikleri renk geçişi yaşayabilir ve ıslak bekleyen çamaşırların renkleri solgunlaşacaktır.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)