adscode
adscode

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ

...

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ
Rektör: Prof. Dr. Fahrettin Tilki
Kuruluş tarihi: 2007
Bulunduğu il: Artvin
Akademik birimleri: Orman, Eğitim, Fen Edebiyat, Mühendislik, Hopa İktisadi İdari Bilimler, İlahiyat, Sağlık Bilimleri, Sanat ve Tasarım, İşletme olmak üzere 9 fakültesi, 2 enstitüsü, 2 yüksekokulu, 7 MYO’su var.
Öğrenci sayısı: 9.782 öğrencisi bulunuyor.
Akademik personel sayısı: 527 akademik personeli var.
Burs olanakları: Nihat Gökyiğit Vakfı ve Artvin Yüksek Öğrenimi Destekleme Derneği tarafından başarılı ve maddi durumu yetersiz öğrencilere burs verilmekte. Ayrıca ihtiyaç sahibi öğrencilere kısmi zamanlı çalışma fırsatı sunuluyor.
Yurt olanakları: Artvin il genelinde KYK’ya bağlı erkek ve kız öğrenci yurtlarında 3386, özel yurtlarda 1172 öğrenci barınabiliyor.
Öğrenci kulübü sayısı: 52 öğrenci topluluğu mevcut.
Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus+ kapsamında 40 üniversite; Mevlana kapsamında 22 üniversite; Farabi kapsamında ise 73 üniversite ile ikili anlaşması var.
Öğrenciler Neden Bizi Seçsin: Çünkü, Artvin Çoruh Üniversitesi yurt içi ve yurt dışı araştırma deneyimine sahip, yeniliklere açık, nitelikli, iyi yetişmiş ve öğrencilerle güçlü ve yakın bağlar kurabilen bir akademik kadroya sahip. Ayrıca üniversitemize ev sahipliği yapan Artvin; el değmemiş doğal güzellikleriyle, büyük şehirlerin strese yol açan karmaşasından uzak bir şekilde, bilim insanlarına ve öğrencilere bilimsel çalışmalar yapabilmeleri için huzurlu bir ortam sunmakta. Gerek sahip olduğu akademik kadronun niteliği gerekse bulunduğu yörenin doğal özellikleriyle üniversitemiz, kendisini seçen gençlerimize huzurlu ve güvenli bir ortamda verimli çalışma imkânı sunmakta. Öğrencilerimiz üniversiteye kayıt oldukları andan mezun oldukları ana kadar kariyer planlama noktasında uzmanlardan danışmanlık hizmeti almaktalar.
İletişim bilgisi: www.artvin.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)