adscode
adscode

Asfa Eğitim Vakfı’ndan bursluluk sınavı

Asfa Eğitim Vakfı’nın, İstanbul’da eğitim gören ilkokul 4. sınıf ile ortaokul 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştireceği bursluluk sınavı 9 Nisan 2021 Cuma günü yapılacak.

Asfa Eğitim Vakfı’ndan bursluluk sınavı
Okullardan Haberler

Eğitimde farkındalık oluşturacak, öncü ve model alınabilecek çalışmalar yapmayı hedefleyen Asfa Eğitim Vakfı, 9 Nisan 2021 Cuma günü düzenleyeceği sınavla, başarılı öğrencilere eğitimlerini burslu şekilde devam ettirme imkânı sunacak.

 

Asfa Eğitim Vakfı’ndan yapılan açıklamaya göre, salgın koşullarına riayet edilerek sınıf ortamında yüz yüze yapılacak olan bursluluk sınavına, İstanbul genelindeki ilkokulların 4. sınıfı ile ortaokulların 5, 6 ve 7. sınıflarında eğitim gören öğrenciler başvurabilecek. Bursluluk sınavı, sınıf seviyelerine göre kademeli şekilde yapılacak ve her kademede soru sayısı ve sınav süresi farklılık gösterecek. Asfa Eğitim Kurumları’nın Üsküdar Bağlarbaşı yerleşkesinde gerçekleştirilecek olan sınav, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmasından dolayı hafta içi yapılacak. Bursluluk sınavı, tüm sınıflar için 9 Nisan Cuma günü saat 15.00’te başlayacak. Asfa Eğitim Vakfı’nın web sitesindeki başvuru formunu dolduran öğrenciler, sınavdan sorumlu olacakları konu başlıklarını siteden inceleyebilecek. Asfa Eğitim Vakfı, başarı oranlarına göre öğrencilere yüzde 100’e varan oranda eğitim bursu verecek. Burslar, öğrenci ortaokuldan mezun oluncaya kadar devam edecek.

 

Salgın Tedbirleriyle Yüz Yüze Bursluluk Sınavı

Salgın koşullarında gerçekleştirilecek sınavla ilgili bilgi veren Asfa Eğitim Vakfı Başkanı Talha Boz, “Bursluluk sınavımız, öğrencilerin sınava tam odaklanabilmesi ve adil bir neticenin alınabilmesi için resmi kurumlar tarafından alınan tedbirlere uygun şekilde sınıf ortamında yüz yüze gerçekleştirilecek.

 

Bursluluk sınavı öncesi tüm sınıflar dezenfekte edilecek. Görevlilere ve öğrencilere maske, kolonya ve dezenfektanlı ıslak mendillerin yer aldığı hijyen setleri takdim edilecek. Okula girişlerde HES kodlarının kontrolleri yapılacak ve öğrenciler sınavın yapılacağı sınıflara sıralı şekilde alınacak. Sınav sırasında her türlü sosyal mesafe ve maske kuralına azami derecede riayet edilecek. Sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar dileriz” dedi.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)