adscode
adscode

Asperger sendromlu Özaydınlık üniversiteden mezun oldu

Engelleri aşarak Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinden mezun olan Aspergersendromlu Özaydınlık, diploma sevinci yaşadı.

Asperger sendromlu Özaydınlık üniversiteden mezun oldu
Eğitim
Asperger sendromu tanılı otizmli Uluğ Seyda Özaydınlık, engelleri aşarak Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Malzeme Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 

Yıldırım Beyazıt Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malzeme Mühendisliği bölümünden mezun olan Özaydınlık, üniversitenin Ankara'daki kampüsünde düzenlenen törende diplomasına kavuştu. Özaydınlık'a diploması, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Kenan Önalan tarafından verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın otizm konusu ile özel olarak ilgilendiğini belirten Önalan, şunları kaydetti:

"Sayın Bakanımızın bu konudaki özel hassasiyeti ile son dönemde otizm spektrum bozukluğu alanında özel olarak çalışmaktayız. Otizm alanı oldukça farklı boyutları bulunan bir engellilik alanı. Bu sebeple tüm kurumlarımıza görevler düşüyor. Bu yüzden biz bakanlık olarak tüm kurumlarımızı harekete geçirecek öncü çalışmalar yapmaya da önem veriyoruz. Çalışmalarımız çerçevesinde bakanlığımızca 'Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Bireylere Yönelik Ulusal Eylem Planı' hazırlandı."

Önalan, çok sayıda engeli aşarak üniversiteden mezun olan Özaydınlık'ı başarısından dolayı tebrik ederek otizmin eksiklik değil farklılık olduğunu, Özaydınlık'ın bunu başarılarıyla kanıtladığını belirtti.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)