adscode
adscode

Atama Bekleyen Öğretmenler Alan Değişikliğine İsyan Etti

Milli Eğitim Bakanlığı'nın alan değişikliği ile Sınıf Öğretmenlerini lise branşlarına geçirecek olması, atama kontenjanı bekleyen öğretmenleri çileden çıkardı.

Atama Bekleyen Öğretmenler Alan Değişikliğine İsyan Etti
Editörün Seçimi
Geçen yıl Sınıf Öğretmenlerinden 642 kişi liselerde Biyoloji Öğretmenliğine, 376 Kimya Öğretmenliğine, 365 Fizik Öğretmenliğine, 480 Almanca Öğretmenliğine, 413 Tarih Öğretmenliğine, 171 Coğrafya Öğretmenliğine, 120 Felsefe Öğretmenliğine geçirilmişti. Sınıf Öğretmenlerinin liselere aktarılması, geçen yıl velilerin ve öğrencilerin de tepkisine neden olmuştu.
 
Alan sınavına girmiş, nitelikli ve yüksek puanlı öğretmenlere geçen yıl ilk atamada çok az kontenjan verilmişti. 2013 Eylül ilk atama kontenjanları: Biyoloji 320, Fizik 133, Kimya 159.
İlk atamada az kontenjan verilmesinin nedeninin, kontenjanların 2014 Şubat ayındaki alan değişikliği için Sınıf Öğretmenlerine ayrılması olduğu düşünülüyor.
 
Atama bekleyen lise öğretmenleri, üç sınava girdiklerini, alanlarında uzman olduklarını, ancak kendileri yerine Sınıf Öğretmenlerinin liselere aktarılmasını bir türlü anlayamadıklarını söylüyor. Onlardan biri de Öğretmen Vildan Özbekin:
 
" Bizler zorlu yollardan, 3 ayrı sınav 250 soru ile devlette öğretmen olabilmek için sıraya girmiş adaylarız. Yıllarca sınavlar adaletsiz diyerek alan sınavının gelmesi sağlandı. Ama şimdi 15 -20 yıl öncesinde alanlarını değiştirip, sınıfçı olmuş insanların alanlarına geri dönmelerinde başarı sağlayacağına inanıyor musunuz? Bizler sınava yeni giren adaylar olarak, sınava çalışırken kendimi alanımda doktora yapıyor gibi hissederken, bu alanda tarih öncesinden bilgisi olan farklı branşlara giren öğretmenlerin alanımıza geri dönmesini istemiyoruz. Burada çok açıkça gözüken bir çelişki var. Onlar artık sınıf öğretmenliğinde başarılılar. Lütfen bu konuyu göz önüne alın, meslek hayatım boyunca öğrencilerden hep bu konularda şikayet duydum. Hocalar hep yetersiz deniyor, devlette. Gerçekten alan sınavı bu yetersizliği ortadan kaldıracakken, bize bu sınava hazırlanıp, çalışıp akademik bilgisini yükselten öğretmenlerin önüne sınıfçıları getirmeniz, bize verilecek kontenjan sayısını azaltmıyor mu? Her konuda adaleti sağlamaya çalışırken bu duruma sessiz kalmamanızı ümit ediyoruz."
 
KPSS sınavına girmiş ve atama bekleyen öğretmenler, liselerin alan değişikliğine tamamen kapatılmasını istiyor. Böylece liselerde uzman olarak kendilerinin görev yapacağını, liselerdeki eğitim kalitesinin artacağını, atama bekleyen öğretmenlerin yığılmasının önleneceğini ve öğretmenlerin atanma sorunun da çözüleceğini düşünüyor.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    4 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (4)