adscode
adscode

Atanamayan doktorlar meclise taşındı

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir , hçbir gerekçe gösterilmeksizin aylardır bekletilen tıp fakültesi mezunlarının mağduriyetlerini gündeme taşıdı.

Atanamayan doktorlar meclise taşındı
Türkiyeden Haberler
CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, OHAL sonrası atanamayan doktor sorunu ortaya çıktığını ifade ederek, bu doktorlarla ilgili Sağlık Bakanı Ahmet DEMİRCAN’ ın yanıtlaması istemiyle Meclise soru önergesi verdi.

CHP’li Demir ‘in önergesinde;

Yeni mezun hekimlerin göreve başlayamaması aynı zamanda vatandaşın aldığı sağlık hizmetini de etkiliyor. Özellikle acil servislerinde pratisyen hekim ihtiyacı bulunan ve Sağlık Bakanlığı’na bu konuda kadro taleplerini ileten pek çok il ve ilçe hastanesi, atanan hekimlerin güvenlik soruşturmalarının tamamlanmasını bekliyorlar. Bu durum, hastanelerdeki mevcut hekimlerin yoğun koşullar altında çalışması ve aynı zamanda sağlık hizmetindeki kalitenin de düşmesi anlamına gelmektedir. Bu mağduriyetler neden giderilmemiş, hekimlerin güvenlik soruşturması süreci neden ilerleyememektedir?

OHAL kapsamında çıkarılan KHK güvenlik soruşturması kapsamında atanamayan toplam doktor sayısı kaçtır?

Ailelerinin onları bin bir emekle yetiştirdiğini ve hem onların hem de toplumun kendilerine ihtiyaç duyduğunu belirten hekimler; göreve başlayamamaktan, ayırt etmeksizin atandıkları bölgelere hizmet edememekten, mesleki açıdan pasif olarak uzun zaman geçirmekten ve kendilerini zorlayan bu ekonomik durumdan rahatsız olduklarını dile getirmektedirler. Mağduriyetler nasıl giderilecektir?



Okulunu bitirip atamaları belirlenen veya uzmanlık eğitimine başlaması gereken, güvenlik soruşturması nedeniyle bekletilen kişilerin işe başlama tarihine kadar geçen sürede;

Emekliliğine sayılacak mıdır?

Bu süre içinde maaş ödenecek midir?

Mecburi hizmeti olanların mecburi hizmet süresinden düşülecek midir?



OHAL kapsamında zorunlu tutulan “güvenlik soruşturması” aylardır sonuçlanmadığından hâlâ bekletiliyor. 16 Şubat 2017 tarihinde doktor ihtiyacı bulunduğunu söyleyen dönemin Sağlık Bakanı Akdağ’ın, yaptığı açıklamadaki söz konusu yöntem hangi nedenlerle uygulanmamaktadır?

Yalnızca uzmanlık eğitimi görmek ve hekimlik yapmak istiyorlar. Asistan hekimlerin, aynı zamanda birer kamu görevlisi oldukları düşünüldüğünde ise Anayasa’nın 70’inci maddesinde yer bulan ve her yurttaşın, kamu hizmetlerine girme hakkına sahip olduğu ve bir kamu hizmetine alınmada, görevin gerektirdiği niteliklerden başka hiçbir ayırım gözetilemeyeceği hükmüne rağmen , ağır bir hukuksuzluk durumu ortadadır. Bu hukuksuzluğun giderilmesi amacıyla Bakanlık olarak nasıl bir çalışma içerisindesiniz?

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)