adscode
adscode

Atanamayan öğretmen ahşap yakma ustası oldu

11 yıldır KPSS'den yeterli puanı alamadığı için atanamayan Hakan Gün, ahşap yakma tekniğiyle hobi olarak yaptığı eserleri sosyal medyada yoğun ilgi görünce açtığı atölyede bu işten geçimini sağlar hale…

Atanamayan öğretmen ahşap yakma ustası oldu
Türkiyeden Haberler
Sosyal bilgiler öğretmenliği mezunu olan ve 11 yıldır KPSS'den yeterli puanı alamadığı için atanamayan Hakan Gün, ahşap yakma tekniğiyle hobi olarak yaptığı eserleri sosyal medyada yoğun ilgi görünce açtığı atölyede bu işten geçimini sağlar hale geldi.

Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesinden 2005 yılında mezun olduktan sonra eşinin memleketi Sındırgı'ya yerleşen Hakan Gün, AA muhabirine, KPSS'den yeterli puanı alamadığı için atanamadığını belirterek, bir dönem ücretli öğretmenlik yaptığını söyledi.

Bir marangozda 2,5 yıl önce gördüğü ahşap yakma tekniğiyle ilgili araştırma yaptığını anlatan Gün, şunları söyledi:

"Malzemeleri temin ettikten sonra evde ahşap yakma tekniğiyle üretime başladım. Yaptığım tablolar paylaştığım sosyal paylaşım sitelerinde beğenildi. Özellikle Sındırgı halkı destek verdi. Bunun üzerine Sındırgı Belediyesi ramazan ayından önce bana Şerif Paşa Meydanı'nda yer tahsis etti. Atölyeye çevirdiğim bu yerde 3 liradan 300 liraya kadar eserler var. Atölyeye gelenler bütçelerine göre alışveriş yapıyor. Tahta tepsilere önceden şablonunu çıkardığım şekilleri yakıyorum. Sındırgı'nın tarihine, kültürüne ve doğasına ağırlık veriyorum."

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)