adscode
adscode

Atanamayan öğretmenler TBMM gündeminde

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, eğitim sisteminin kanayan yarası atanamayan öğretmenleri “24 Kasım Öğretmenler Günü’nde” TBMM’ye taşıdı.

Atanamayan öğretmenler TBMM gündeminde
Türkiye'den Haberler
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye önerge sunan Yarkadaş, “AKP hükümetlerinin devam ettiği 2003-2015 yılları arasında KPSS'ye toplam 2.996.742 öğretmen adayının girdiğini ve bu adaylardan sadece yüzde 17’sinin öğretmen olarak atanabildiğini, mezun olup yıllarca atanmayı bekleyen öğretmenlerin psikolojik sıkıntılar yaşadığını, bu psikolojik sıkıntıların bazen de hayatlarına son verdirecek aşamalara geldiğini” ifade etti.

AKP Hükümetlerinin bugüne kadar eğitim sisteminin ihtiyacı kadar öğretmen atamamasının, Türkiye’nin kısa bir zaman içinde hali hazırdaki mevcut işsizler ordusunun yanı sıra, ikinci bir işsiz öğretmenler ordusu ile karşı karşıya kalmasına neden olduğunu ifade eden Yarkadaş, geçtiğimiz yıllar içinde her yıl KPSS’ye girenlerin küçük bir kısmı atanırken, büyük bölümünün ataması yapılmayan öğretmenler ordusunun daimi üyesi haline geldiğini belirtti.

Nitelikli bir eğitimin gerçekleştirilebilmesi için öğretmenlerin yetiştirilme ve atanmaları sürecinin planlı bir şekilde işlemesi gerektiğini belirten Yarkadaş, “300 bini aşkın ataması yapılmayan öğretmenin mesleğini icra edebilmek için KPSS barajını geçmeye çalışması, utanç verici bir durumdur” dedi.

Yarkadaş, TBMM’ye sunduğu önergesinde şu soruların cevaplarını aradı:
- Milli Eğitim Bakanlığı’nın mevcut öğretmen sayısı ve ihtiyaç duyulan öğretmen sayısı kaçtır?
- Bakanlığınıza bağlı eğitim kurumlarında ihtiyaç duyulan branşlar bazında öğretmen açığı ne kadardır?
-  Ataması yapılmayan öğretmenlerin sorunlarıyla ilgili Bakanlığınız ne gibi çalışmalar yapmaktadır?
- Son 12 yılda atanamayıp psikolojik sorun yaşayan ve hayatına son veren öğretmen sayısı kaçtır?
- Türkiye’deki üniversitelerde Eğitim ve Fen-Edebiyat Fakülteleri dahil olmak üzere her yıl kaç öğrenci üniversite eğitimine başlamaktadır?
-  Ücretli veya sözleşmeli öğretmen istihdamıyla öğretmen açığını çözmeye çalışmak doğru bir yaklaşım mıdır?
- Ücretli öğretmenler ile aynı okulda çalışan kadrolu öğretmenlerin aylık gelirleri arasındaki fark ne kadardır?
- 2016 yılı için öngörülen atanacak öğretmen sayısı ne kadardır?

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)