adscode
adscode

Atık çoraplar 1100 çocuğa oyuncak oldu

Atık çorapları değerlendiren 83 yaşındaki Berzan Debbağ, 23 Nisan için 1100 çocuğa oyuncak dikti.

Atık çoraplar 1100 çocuğa oyuncak oldu
Eğitim

Sosyal medyada kızı tarafından paylaşılan ve beğeni rekoru kıran fotoğrafı görünce Debbağ’a ulaştık. Projenin hikâyesini anlatan Debbağ, “Beş ay önce kendime bir hedef koydum ve 23 Nisan’a kadar atıklardan faydalanarak 1000 tane oyuncak yapıp Umut Güneştir aracılığıyla oyuncakları olmayan çocuklara ulaştıracağım dedim. 1100 oyuncağı tamamladım; üretim fazlası çoraplar ve atıkları sevimli oyuncaklar haline dönüştürdüm” dedi.

Oyuncakların hepsini sevgiyle yaptığını söyleyen Debbağ, internetten gördüğü farklı teknikleri uygulayarak birçok el işi ürün tasarlıyor. Daha önce de birçok sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiren Debbağ, “1999’da deprem bölgesindeki çocuklar için atölyemde 1500 giysi diktim. 2014’te bir televizyon programında gördüğüm, Mardin’de ihtiyaç içinde olan çocuklar için 300 rengârenk kazak ördüm” ifadelerini kullandı. Gelecek nesiller için temiz bir dünya bırakma hedefiyle hareket eden Debbağ, şunları söyledi: “Atıklarımızı değerlendirmeliyiz ve çocuklarımıza elleriyle yapabilecekleri faaliyetler olduğunu da hatırlatmalıyız. Yaşımız kaç olursa olsun hepimizin yapabileceği bir şeyler var.”


Annesinin fotoğrafını paylaşan Ebru Debbağ, bu kadar ilgi göreceğini tahmin etmedeğini belirtti. Kendisi de geri dönüşüm üzerine birçok projeyi hayata geçiren Debbağ, yaşamın her alanında sürdürülebilirlik konusunda insanları bilgilendirmek amacıyla kurulan Permaturk Vakfı hakkında bilgi verdi ve ekledi: “Çeşitli eğitimler veriyoruz. Atıklarla oyuncak yapmak isterseniz 31 Mart’ta online atölyemize bekleriz.”

OZAN ÖMER KADÜKER/ MİLLİYET


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)