adscode
adscode

Avcı: Dersimize çalıştık

Milli Eğitim Bakanı Avcı, 7 Haziran 2015 seçim sonuçlarından gerekli dersi çıkardıklarını söyledi.

Avcı: Dersimize çalıştık
Türkiye'den Haberler


Bakan Avcı, AK Parti Eskişehir Odunpazarı İlçe Teşkilatı tarafından Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen 'Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Toplantı, Bakan Avcı'nın uyarısı üzerine önce şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulup ardından da İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Milli Eğitim Bakanı ve aynı zamanda AK Parti Eskişehir 1'inci sıra milletvekili adayı olan Nabi Avcı yaptığı konuşmada, partisinin seçim beyannamesini bugün açıklandığını belirterek şöyle konuştu:

"Diğer partiler de seçim beyannamelerini açıkladılar. Diğer partiler de seçim beyannamelerinde pek çok vaatte bulundular. Ama hiçbiri bugün açıklanan beyannamemiz kadar ilgi çekmedi, ses getirmedi. Diğer partiler nasıl olsa iktidar olmayacakları için, nasıl olsa bu vaatlerin hesabını kimse kendilerinden hani iktidar oldun niye yapmıyorsun diye hesabını sormayacağı için, sırtlarında da yumurta küfesi olmadığı için bol keseden hesaplı hesapsız bir takım vaatlerde bulundular. 7 Haziran seçimlerinden önce de bulunmuşlardı. Ne o vaatlere ne bu seçimler için yapılan vaatlere, bu partinin yaptıkları vaatlere milletimiz ilgi göstermedi."

1 Kasım'da yapılacak seçimin önemine değinen Bakan Avcı, Türkiye'nin dirayetli ve istikrarlı bir hükümete ihtiyacı olduğunu söyledi. Konuşmasında MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yüklenen Avcı şöyle dedi:

"1 Kasım'da inşallah millet 7 Haziran seçimlerinden sonra partilerin sergilediği tavra bakarak, liderlerin sergilediği tavırlara bakarak, yaptıklarına, yapmadıklarına ve yaptırmadıklarına bakarak karar verecek. Önceki gün sayın Bahçeli seçim beyannamesini açıkladı. ve diyor ki milletin gözünün içine baka baka diyor ki 1 Kasım'dan sonra biz herkesle hükümet kurarız. Peki 7 Haziran öncesiyle sonrasıyla bugün arasında ne fark var? 1 Kasım'dan sonra ne değişecek ki AK Parti ile bir hükümet kurmaya hazır olduğunu beyan ediyor. Ne değişecek? 7 Haziran'da, 7 Haziran sonrası konuşmalarda söylenmeyen ne değişecek? Her birinizin tanıdığı akrabası, eşi dostu var Milliyetçi Hareket Partisi'ne oy vermiş. Milliyetçi Hareket Partisi onların bildiği rahmetli Türkeş'in Milliyetçi Hareket Partisi değil. Onun için sayın Bahçeli'nin söyledikleriyle ilgili düşüncelerinizi eşinizle, dostunuzla komşularınızla paylaşırken MHP diyor ki diye değil, Bahçeli diyor ki, sayın Bahçeli diyor ki diye konuşun. Muhatabımız sayın Bahçeli. Eski Milli Eğitim bakanımız Hüseyin Çelik sayın Bahçeli'nin tutumu ile ilgili olarak ona da hayır, buna da hayır, o da olmaz, bu da olmaz tutumuyla ilgili olarak Anadolu'da çok kullanılan bir deyim benzetmesi var. Diyor ki Anadolu'da bazı böyle kaprisli gelinler olur. Dermiş ki, körüklü fayton olmazsa ben gelin gitmem. Peki, dut kemane çalmazsa körüklüye de binmem. Onlar geçti, millet 7 Haziran'dan sonra kimin ne dediğini, ne yaptığını, nasıl yaptığını, neyi yapmadığını gördü. Şimdi 1 Kasım'da herkes bunları bilerek, 2 Kasım'da kimin ne diyeceğini bilerek, 3 Kasım'da kimin nelere olmaz, nelere olur diyeceğini bilerek oy kullanacak."

Yapılan konuşmaların ardından AK parti Eskişehir milletvekili adayları sahneye çıkarak tek tek partililere tanıtıldı. - Eskişehir

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)