adscode
adscode

Avcı,Grafiklerle Açıkladı; Ücretli Öğretmen Sayısı 39 Bin...

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Aralık ayı itibariyle ücretli öğretmen sayısının 39 bin olduğunu açıkladı.

Avcı,Grafiklerle Açıkladı; Ücretli Öğretmen Sayısı 39 Bin...
Eğitim
TBMM Genel Kurulunda, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı 7’nci tur görüşmelerinde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, hazırlanan karton grafiklerle açıklama yapmak için kürsüye geldi.

Bakan Avcı, grafiklerin çokluğu nedeniyle taşımakta zorluk çektiği görüldü. Bakan Avcı, 2002 yılında 10 milyar lira olan milli eğitime ayrılan bütçenin, 2015 yılında yüzde 709 artış ile yaklaşık 81 milyar lira olduğunu belirtti. İmam Hatip Liselerinin sayısının arttığı yönündeki iddialara cevap veren Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Bütün okul türlerimizin içinde meslek liselerin oranı yüzde 59, genel liselerin oranı yüzde 33, imam hatip liselerinin toplamı da yüzde 8. Öğrenci sayısı itibariyle baktığımız zaman, orta öğretimde okuyan öğrencilerimizin yüzde 46.5’i meslek liselerinde, yüzde 40’ı genel liselerde, yüzde 13.7’si İmam Hatip Liselerinde okuyor. Ortaokulların yüzde 90’ı genel ortaokullar, yüzde 9.5’i de imam hatip okulları. Öğrenci sayısı olarak baktığımızda ortaokullarda okuyan öğrencilerimizin yüzde 92.5’i genel orta okullarda, yüzde 7.5’i de İmam Hatip Ortaokullarında okuyor" dedi.

Konuşmasının ardından Bakan Avcı, yere koyduğu grafikleri toplamaya başladı. Bu sırada TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, kavaslardan Bakan Avcı’ya yardım etmesini istedi. Bunun üzerine görevli kavas Bakan Avcı ile birlikte grafikleri taşıdı. Soru-cevap bölümünde de Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ücretli öğretmen sayısının 39 bin olduğunu açıkladı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)