adscode
adscode

AVM, çay bahçesi, parklarda TEOG Danışmanlığı

MEB, önümüzdeki günlerde yapılacak olan TEOG tercih danışmanlığı konusunda Milli Eğitim Müdürlüklerini uyardı. İşte o yazı:

AVM, çay bahçesi, parklarda TEOG Danışmanlığı
Sınavlar


MEB, önümüzdeki günlerde yapılacak olan TEOG tercih danışmanlığı konusunda Milli Eğitim Müdürlüklerini uyardı. İşte o yazı:

Öğrencilerin üst öğrenim programlarına yerleşme sürecinde yürütülen çalışmaların daha planlı ve programlı bir şekilde yürütülebilmesi için “Tercih Danışmanlığında Dikkat Edilecek Hususlar” konulu ilgi yazı ile 2015-2016 eğitim-öğretim yılında TEOG Tercih Danışmanlığı Komisyonlarının yanı sıra üniversiteye gidecek adaylar için de Tercih Danışmanlığı Komisyonları oluşturulması istenmiştir.

İl ve ilçelerde oluşturulacak "Tercih Danışmanlığı Komisyonları" veli ve öğrencinin kolay ulaşabileceği yerlerde kurulacaktır. Bu komisyonlar, Rehberlik Araştırma Merkezleri (RAM) ile okullarımız dışında uygun olan resmi kurumlar ve halka açık yerlerde de (AVM, çay bahçesi, parklar v.b.) faaliyet gösterebilirler.

TEOG komisyonlarında öncelikle ortaokullarda ve RAM'larda görev yapan rehberlik öğretmenleri, tercih konusunda donanımlı diğer öğretmenler ve ortaokul müdür yardımcıları görev alacaktır. Yükseköğretime geçişte oluşturulacak komisyonlarda ise liselerde ve RAM'larda görev yapan rehberlik öğretmenleri öncclikli olmak üzere tercih konusunda donanımlı diğer öğretmen ve lise müdür yardımcıları görev alacaktır. Komisyonlar en az iki kişiden oluşturulacaktır.

İlinizce oluşturulan komisyonlarda görev alacak personel bilgilerinin 12 Temmuz 2016 tarihine kadar ekteki forma eksiksiz olarak işlenerek, Genel Müdürlüğümüze excel fonnatmda gönderilmesi hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Celil GÜNGÖR

Bakan a.

Genel Müdür

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)