adscode
adscode

AVRUPA BİRLİĞİ PROJE EKİBİ MEF’TE

Rusya ve Çin Yükseköğretim Sistemlerinin Güçlendirilmesi için Oluşturulan Finlandiya, İsveç, Hollanda ile Türkiye’den sadece MEF Üniversitesi’nin katkı verdiği Avrupa Birliği Projesi’nin dördüncü toplantısı MEF’te başladı.

AVRUPA BİRLİĞİ PROJE EKİBİ MEF’TE
Üniversite
Güncelleme : 20-Nov-18 12:12

Finlandiya’nın liderliğinde, İsveç ve Hollanda’nın yer aldığı, endüstriyel inovasyon dikkate alınarak Rusya ve Çin’in yükseköğretim sistemlerinin güçlendirilmesi için oluşturulan 1 Milyon Euro bütçeli ve 3 yıl süreli projenin Finlandiya, Hollanda, İsveç ve Çin’de gerçekleşen toplantılarının ardından beşinci toplantısı Öğrenme ve Öğretme Uygulama Araştırma Merkezi ile Uluslararası Ofis koordinatörlüğünde MEF’te gerçekleşiyor. MEF, projeye “Flipped Learning” alanındaki uzmanlığı ile katkı verecek. MEF’te gerçekleşen bu toplantıda yine MEF ortaklığıyla FLGI tarafından belirlenen "Flipped Learning Global Standards" maddelerinin projede nasıl uygulanacağına karar verilecek.

 

Tüm program ve derslerinde Flipped Learning’i dünyada ilk kez uygulayan ve dijital dönüşümü gerçekleştirmiş bir şekilde kurulan MEF Üniversitesi, eğitime modern yaklaşımlarda küresel liderler arasında yer almaktadır. MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed ŞAHİN: ‘‘ABD’deki Dünya Flipped Learning Girişimi, Şubat 2018’de Flipped Learning’in standartlarını Harvard, Stanford ve MEF Üniversitesi’ndeki öncüler ile birlikte belirlediğini duyurdu. 13 Kasım 2018’de de MEF Üniversitesi’nden bu standartlar dünya ile paylaşılacak. MEF Üniversitesi çatısı altında yaşanan öğrenmenin dijitalleşmesiyle tüm bu gelişmelerin sonucunda; Rusya ve Çin’deki yükseköğretim sistemlerinin güçlendirilmesi ve dijital bir eğitim platformunun oluşturulması adına kurulan çalışma ekibine Türkiye’den sadece MEF Üniversitesi davet edilmişti. Şimdi de bu proje kapsamında 14 eğitimciyi MEF’te ağırlıyoruz. Bu gelişme bizim adımıza gurur vericidir. Bu proje ile dünya yükseköğretimine dijitalleşme ve endüstriyel inovasyon anlamında katkı vereceğiz.’’ dedi. ŞAHİN, sözlerine şu şekilde devam etti : “Gelecekte edX ya da Coursera gibi platformdansa konuya göre spesifikleşmiş platformların daha çok ilgi görmesi bekleniyor. Bizim bu projede oluşturacağımız platform "Industrial Innovation" (endüstriyel yenilikçilik) konusunda lider olmayı, bu konu ile ilgilenen üniversite öğrencilerine ve iş dünyasına hitap etmeyi hedefliyor.” 

 

 

Finlandiya'daki Lappeenranta University of Technology liderliğindeki proje ekibinde, İsveç’ten Royal Institute of Technology (KTH), Hollanda’dan University of Twente ve Türkiye’den MEF Üniversitesi’dir. Proje ekibinde Rusya'dan, Peter the Great St. Petersburg Polytechnic University, Tomsk State University of Control Systems and Radioelectronics ve Gubkin Russian State University of Oil and Gas olmak üzere üç üniversite ve Çin’den Tianjin University and Hebei University of Technology olmak üzere iki üniversite yer almaktadır.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)