adscode
adscode

Aydın Kız Öğrenci Yurtları

Milli eğitim bakanlığının son yıllarda en çok üstüne düştüğü konulardan biride yüksek öğrenim kız öğrenci yurtları olmuştur.

Aydın Kız Öğrenci Yurtları
Türkiye'den Haberler

Milli eğitim bakanlığının son yıllarda en çok üstüne düştüğü konulardan biride yüksek öğrenim kız öğrenci yurtları olmuştur. Gerek il sınırları içerisinde yaşayan gerekse şehir dışından üniversite eğitimini tamamlamak adına Aydın ili içerisinde üniversitelerde eğitim alma hakkı kazanan kız öğrenciler için Aydın kız öğrenci yurtları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 20014-2015 eğitim döneminde hizmet vermeye başlamıştır.

Aydın kız yurdu öğrencilere sunduğu en büyük avantaj Akdeniz üniversitesine yakın bir mesafede olmasıdır. Merkezi konumundan dolayı başta otogar olma bir çok noktaya ulaşım konusunda oldukça rahat bir şekilde ulaşmayı sağlamaktır. Bir diğer konumsal avantajı restoran, kafe, sosyal aktivite yelpazesi geniş ve nüfusun çoğunu öğrencilerin bulunduğu bir bölgede bulunmasıdır.

Aydın kız öğrenci yurtları 2014 yılında hizmete geçmiş olması nedeni ile bine sıfır bir bina olup ve öğrencilerin bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde tasarlanmıştır. 2 ve 4 kişilik lüks odaları ile aile bütçesine ve öğrencilerin yaşam alışkınlıklarına uygun şekilde tasarlanmış olması rahat bir yaşam sunmalarını sağlamaktadır.

Aydın kız öğrenci yurtları pek çok alanda hizmet ve avantaj sunmaktadır. Bunlardan bir kaçından bahsetmek gerekir ise, ücretsiz servis imkanıdır. Öğrencilerin üniversiteye ulaşımı konusunda ücretsiz şekilde hizmet vermektedir. Bir çok ailenin ulaşım konusundaki korkuları ve ekonomi zorluklar neden ile servis imkanından yararlanmamasını göz önünde bulundurarak bu imkandan tüm öğrencilerin yararlanması sağlanılmıştır. Bunların yanı sıra henüz bir çok öğrenci yurtlarında olmayan bilgisayar odasının bulunmasıdır. Aile bütçe nedeni ile bilgisayarları olmayan öğrencilerin rahat bir şekilde araştırma yapabilmeleri adına bilgisayar odası kurulmuştur.

Öğrenci yurtlarında ebeveynlerin güvenlik konusunda tereddütleri olmaması adına ve rahat bir şekilde kızlarını okutabilmek adına yurtlar tamamen kamera sistemi ile bina girişinde ve ortak kullanım alanları kayıt edilmektedir. Yurt içerisinde 24 saat boyunca kamera sistemi olmasına rağmen aynı şekilde 24 saat boyunca güvenliklerin bulunması yurtların güvenlik konusunda ki hassasiyetlerini belirtmektedir.


Bir çok öğrencinin öğrencilik süresince rahat bir şekilde derslerini çalışabilmesi için vakit kaybedecek bir çok unsurdan uzak durması gerekmektedir. Bunların başından gelen yemek kahvaltı problemleri. Aydın kız öğrenci yurtlarında öğrencilere sabah kahvaltısı ve akşam yemeğini yurt tarafından verilmektedir. 2. öğretim öğrencilerin yemek saatleri daha esnek olması nedeni ile öğrencilerin her vakit yemek ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini olanak sağlamaktadır. Yurt içerisinde yemeklerin tamamı ev yemeği lezzetini aratmaması için bünyelerindeki aşçı ve yardımcıları tarafından hazırlanmaktadır.

Aydın kız öğrenci yurtları öğrencilere sunduğu bir diğer imkanlar ise çamaşırhane hizmeti, ütü ve ütü masası,ısıtma soğutma sistemleri ile klimalı sistemler ve revir ve sağlık hizmetleridir.

Kısacası bir öğrencinin güvenilir ve rahat bir şekilde eğitim dönemini tamamlayabilmesi için gerekli olan bütün imkanlar öğrencilere sunulmaktadır. Ailelerini huzurlu şekilde olmasına ve kız öğrencilerinin güvenilir şekilde eğitim tamamlamaları için en büyük olanaktır..
 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)