adscode
adscode

Ayşe Özgün Bakan Avcı'ya Verdi Veriştirdi

Ayşe Özgün Köşesinde Bakan Avcı'ya seslendi;Hatalısınız,Kimsiniz Siz?' İşte Özgün'ün Bakan Avcı'ya seslendiği karne yazısı;

Ayşe Özgün Bakan Avcı'ya Verdi Veriştirdi
Eğitim
Şu problemi çözmenizi RİCA EDİYORUM!!
 
<>()7 üç basamaklı doğal sayısında <> ve ()
 
Yerine gelecek rakamların basamak değerleri Toplamı 730’dur. Buna göre <>()7-<>()=? İşleminin sonucu kaçtır?
 
a)664   b)657  c)737
 
 
Bu problem 3. Sınıf öğrencilerinin önlerinde!  Bundan daha çooook başka benzer zorlukda problemler tüm 3. Sınıf öğrencilerimizin karşısında.  Daha toplama, çıkarma, 3 haneli çarpma ve 2 haneli bölmeleri yeni öğrenmiş öğrencilerden bu problemin çözülmesi beklenmekte.
 
Gelişmiş hiçbir ülkenin eğitim sisteminde artık çocuklara çarpım tablosu ezberletilmezken.. bizimkiler.. gene.. ve hala.. bunu zorla ezberletiyorlar.
 
Dün karneler alındı.  Ana haber bültenlerinde yavrularımızla yapılmış söyleşileri dinlediniz mi?
 
“Karneni aldın mı?”
 
“Aldım!”
 
“Nasıl?”
 
“Hepsi iyi ama bir zayıfım var.”
 
“Hangi ders?”
 
“Matematik.”
 
“Kaç aldın?”
 
“Hangi ders notun düşük?”
 
“Matematik.”
 
“Matematikten kaç aldın?”
 
“3”
 
“Matematik kaç?”
 
“2”
 
“Matematik kaç?”
 
“1”
 
“Matematik kaç?”
 
“1”
 
Bu REZİL  tablo karşısında Milli Eğitim Bakanımız NABİ AVCI ne diyor?”
 
“Aaaaa!  Benim de o dersim zayıftı!  Üzülmeyin!”
 
Yok efendim!!! YOK EFENDİM!!  Siz ve o MÜFREDATLARI HAZIRLAYAN… Talim Terbiye adı verdiğiniz ekip.. yavrularımızın ruhlarını… bu küçücük yaşta.. havlu sıkar gibi sıkıp.. hayata hasarlı ve yenik başlatamazsınız!  
 
Çocuklarımızın kollarına vursanız.. morartı gözükür.  Ruhlarını büküp biçimsezliştirdiğiniz zaman.. GÖZÜKMEZ!  Talim Terbiye üyeleriniz de bu görünmezlikten faydalanıp.. “Ne sorsam da beceremesin? Ne sorsam da aklı iyice karışsın?” tarzı soruları çocuklarımızın önüne ittirdikçe.. çocuklarımızın gözümüzün önünde bu dersden soğumakta.. asabi olmakta.. depresyona girmekte!
 
KİMSİNİZ SİZ?  Ne hakkınız var bizlerin dikkatlice, kitaplar okuyarak, hataları asgariye indirerek, SAYGI ile BÜYÜTÜP size teslim ettiğimiz gözümüzün bebeklerine karşı bunları yapmaya?????
 
AVM dikmeye gelince.. gelişmiş ülkelerin en mükemmel binalarını TAKLİT etmekten kaçınmıyorsunuz!  Müfredat konusuna gelince NEDEN ve NİÇİN Finlandiya veya Hollanda veya ABD müfredatlarını ÖRNEK ALMIYORSUNUZ?
 
NETİCELER ortada!  Çocukların en önemli dersi “matematikten” buz gibi soğuma.. okuldan ürkme.. olumsuzluk.. ruhi hasarlar! Dünya yarışmalarında utanılası seviyelere yerleşme!!!  Hiç mi utanmıyorsunuz?
 
Sizi Başbakan’a şikayet edeyim diyorum ama.. ortaya daha da anlaşılmaz ve çözülmez problemler çıkacak diye ödüm kopuyor.  Hiç şüphem yok ki bana dönüp “Nolcak yani? Benim de o dersim zayıftı! Bak bugün başbakanım!” diyecek!  Ben ise ona “Türk halkının matematik başarısı iyi olsaydı.. acaba siz Başbakan olur muydunuz?” diye sorma cesaretini gösteremeyecektim!
 
Yavrularımızın morallerini hasarlıyorsunuz ve UMURUNUZDA bile değil!!!!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)