adscode
adscode

Bağımlılıkla mücadele eğitim başladı

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Karaman, "Biz kötülükten, bağımlılıktan, çirkinlikten, güzelliğe, doğruya doğru sevketmek istediğimiz çocuklarımızla öğrencilerimizle ancak bu tür projelerle buluşabiliriz"…

Bağımlılıkla mücadele eğitim başladı
Sağlık
Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın 3 Ocak 2014'te imzaladığı işbirliği protokolü çerçevesinde planlanan "Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM)" başladı.

Programının başlaması dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Prof.Dr. M.İhsan Karaman, 94. yılını idrak eden Yeşilay Cemiyeti'nin, Türkiye'nin en eski sivil toplum örgütlerinden biri olduğunu söyledi.

Gençliği ve toplumu her türlü zararlı ve kötü alışkanlık ile bağımlılıktan korumaya yönelik çalışmalar yapan bir topluluk olduklarını belirten Karaman, Yeşilay'ın, bundan sonra halkın içinde çok daha fazla karşılık bulan ve herkesin kendisinden bir parça gördüğü teşkilat olması için çalıştıklarını kaydetti.

Yeşilay'ın, görünürlük ve savunuculuk çalışmalarının yanı sıra arşiv ve dokümantasyon merkezi olma özelliğinin bulunduğunu söyleyen Karaman, bunların hepsinin farkındalık ve ilgi oluşturduğunu dile getirdi.

Karaman, şöyle konuştu:

"Bizim asıl hedefimiz ve misyonumuz bunun gibi faaliyetlerdir. Biz, kötülükten, bağımlılıktan, çirkinlikten, güzelliğe, doğruya doğru sevk etmek istediğimiz çocuklarımızla öğrencilerimizle ancak bu tür projelerle buluşabiliriz. Geleceğimizin daha sağlıklı olması böyle dişe dokunur projelerle gerçekleşebilir. Projenin ilk programında bize paydaşlık eden ve önümüzü açan, ülkenin her yerinde bu faaliyeti kılcal damarlara kadar iletebilme imkanı tanıyan Milli Eğitim Bakanılığımıza teşekkür ediyorum."

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli de bugün Türkiye'de önemli bir hadisenin olduğunu belirterek, "Başbakanımızın da katılacağı bir tablet dağıtım töreni var" dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)