adscode
adscode

Bahar Öğrencilerin Konsantrasyonunu Bozuyor. Peki Ne Yapmalı?

Havalar güzelleşiyor, çocuklarda derslerin başına oturamaz hale geliyor. Öğrenciler ders çalışmak istemiyor, çabuk sıkılabiliyor, sınav zamanında ders çalışmaları giderek zorlaşıyor.

Bahar Öğrencilerin Konsantrasyonunu Bozuyor. Peki Ne Yapmalı?
Sınavlar

 

Ders çalışırken konsantre olmakta sorun yaşayan, okula gitmekte zorlanan çocuk ve gençler için ne yapmalı?

 

Okul dışı ilgileri artan, dışarıda gezmek ve arkadaşlarıyla daha çok birlikte olmak isteyen ve eve daha geç saatte gelen, bu konuda aileleri ile çatışmalar yaşayan çocuk ve de gençler için açıklama yapan Psikiyatrist Dr. R. Sabri Yurdakul şöyle konuştu: “Öğrenciler kendilerini baharda tatil havasına sokuyorlar. Ders çalışmak istemedikleri gibi, az çalıştıkları için ders notları da düşüyor. Hatta ilk dönem ders notları kötüyse onu da düzeltmek zorunda kalıyorlar. Bahar havasına kapılan ve artık eve sığmaz olan çocuk ve gençler konusunda ailelerin yapması gereken öncelikle çocuklarını anlamalarıdır. Okuldan geldiklerinde vakitleri varsa biraz dışarda zaman geçirmelerine ya da arkadaşlarıyla yazışmalarına izin vermelidirler. Çok katı kurallar koymak onlarla aralarını bozacaktır. Eve geldiklerinde hareket etme, enerjilerini boşaltma ihtiyacı duyan çocuklarını da alıp bir yarım saat, 45 dakika olsun yürümek ailelere de iyi gelecektir. Çoğu zaman konuşamadıkları konuları o zaman içinde daha rahat konuşabilecek, birbirlerini daha iyi anlayabileceklerdir. Bunun yanında yapabildikleri oranda çocuklarını spora göndermeleri, okul çıkışında egzersiz yapıp enerji atmalarına yardımcı olacaktır. Böylelikle eve geldiklerinde dersin başına daha rahat oturabileceklerdir”.


 

“Gençler Baharda Spor Yaparken Aşırı Yorulmamalıdır”

Psikiyatrist Dr. R. Sabri Yurdakul, gençlerin baharda dikkat etmesi gereken en önemli konunun; spor yaparken aşırı yorulmalarının önlenmesi olduğunu belirtti. Öğrencilerin, aşırı yorulmaları durumunda ders çalışmak yerine aksine çalışamaz olacaklarına dikkat çekti. Aradaki dengenin çok iyi ayırt edilmesi gerektiğini söyleyerek şöyle konuştu: “Gençlerin dışarda vakit geçirmelerine izin verilen süre de çok önemlidir. Kısa olduğunda az gelecek, uzun olduğunda ise ardından derse konsantre olmaları zorlaşacaktır. Aradaki denge çok önemlidir. Sonuç olarak bahar bir geçiş dönemidir. Bu geçiş döneminde çocuklarımızın ders ortamından kopmaması, başarılarının düşmemesi için spor yapmaları, aralarda arkadaşları veya aileleriyle dışarda vakit geçirmeleri, tüm kış eve kapandıktan sonra tabiata daha yakın olmaları geçiş dönemindeki adaptasyonu sağlayacaktır.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)