adscode
adscode

Bakan açıkladı: Öğrenci affı gelecek mi?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in ‘Son beş yıl içerisinde ilişiği kesilen öğrenci sayısına ve af getirilip getirilmeyeceğine ilişkin’ yöneltmiş olduğu yazılı soru önergesine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yanıt verdi.

Bakan açıkladı: Öğrenci affı gelecek mi?
Eğitim
Güncelleme : 05-Dec-19 14:10

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, son beş yıl içerisinde, başarısızlıktan dolayı veya herhangi başka bir nedenle, okulu ile ilişkisi kesilen toplam kaç öğrenci ve bu öğrenciler için bir af düşünülüp düşünülmediğiyle ilgili sorusuna YÖK Başkanlığından alınan bilgiler doğrultusunda açıklama yapan Bakan Selçuk, 18 Mayıs 2018 tarihinden önce ilişiği kesilen öğrencilere kayıt hakkı verildiğini bildirdi.

 

“481 BİN 237 ÖĞRENCİNİN KAYDI SİLİNDİ”

 

18 Mayıs 2019 tarihinden sonra ise vefat, başarısızlık, disiplin işlemleri, yurt içi/yurt dışı yatay geçiş, kayıt dondurma ve kendi isteği ile olmak üzere çeşitli nedenlerle kaydı silinen öğrenci sayısının 481 bin 237 olduğunu açıklayan Bakan, öğrenci affı getirilip getirilmeyeceği konusunda bir açıklama yapmadı.

 

“GÜRER’DEN KANUN TEKLİFİ VE MECLİS ARAŞTIRMA ÖNERGESİ”

 

Yükseköğretim Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi’ni ve Meclis Araştırma Önergesini TBMM’ye sunan CHP Milletvekili Gürer, çeşitli sebeplerle eğitim ortamlarından uzaklaşmak durumunda kalan ve öğrenimini tamamlayamayan öğrencilerin durumlarının araştırılarak mağduriyetini gidermek için çıkacak olan af yasasının önemli olduğunu söyledi.

 

“YÜZ BİNLERCE ÖĞRENCİ BU YASAYI BEKLİYOR”

 

Gürer gerekçesinde şu ifadelere yer verdi, “Çeşitli nedenlerle disiplin cezası alan öğrenciler yaptıklarından pişman olmuş olabilirler, onlara bir şans daha tanımak gerekli, hata yaptıkları konularda ayrıca psikolojik destek ve eğitimde sağlanabilir. Genç yaşta yapılan yanlışın bedeli bir yaşamı kapsıyor. Bu nedenle çıkarılabilecek af yasasından belki de yüzlerce öğrenci faydalanacak ve eğitimlerini tamamlayacaktır. Bu konuda bir çalışma yapılması, mağduriyet yaşayan öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesine vesile olabilir.”

 

AKP döneminde (2008, 2011 ve 2014) çıkan 3 afla yüzbinlerce öğrenci yarım kalan eğitimleri için üniversitelerine dönmüştü.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)