adscode
adscode

Bakan Avcı Gündemdeki Soruları Yanıtladı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, taciz iddialarında Millî Eğitim Bakanlığının sessiz kaldığı yönündeki iddialara yanıt vererek, "Millî Eğitim Bakanı olarak ben söylenmesi gerekenleri zamanında, yerinde,…

Bakan Avcı Gündemdeki Soruları Yanıtladı
Eğitim
Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'de düzenlenen ''Eskişehirspor'a moral gecesi''ne katıldıktan sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Taciz iddialarında Millî Eğitim Bakanlığının sessiz kaldığı yönündeki iddiaları soran basın mensuplarına cevap veren Bakan Avcı  şunları söyledi: "Birkaç bilgi yanlışı var, önce onları düzeltmemiz lazım. CHP sözcüsü, taşımalı eğitimin 4+4+4 düzenlemesinden sonra ortaya çıkan bir zorunluluk olduğunu söyledi. Bu doğru değil. Taşımalı eğitimin başlangıcı 28 Şubat sürecinde dayatılan 8 yıllık kesintisiz eğitimdir. 8 yıllık kesintisiz eğitim uygulaması başladığı zaman köylerde ortaokullar olmadığı için ortaokul çağına gelmiş çocuklar ister istemez taşınmaya başladı. Köylerde ilkokula gidebilecek çocuk sayıları da düştüğü için neticede o dönemin bir sonucudur taşımalı eğitim. Yoksa 4+4+4 düzenlemesiyle buna getirilen yenilik, lise eğitiminin de zorunlu eğitim kapsamına alınmasıdır. Köylerde zaten lise olmadığı için 'taşımalı eğitim 4+4+4 yüzünden çıktı' demek bilgi yanlışı."
 
"Gereken açıklamaları yaklaşık 15 gün önce yaptım"

Yurt ve pansiyonlarla ilgili tartışmalara da değinen Bakan Avcı, " Cumhuriyet tarihinin en fazla yurt, en fazla derslik, en fazla pansiyon yapılan dönemi bu dönemdir. Bunu da rakamlarla söyleyeceğiz" diye konuştu.
 
Bakan Avcı, 'Millî Eğitim Bakanı susuyor' iddialarına cevap vererek şunları kaydetti: "Anladığım kadarıyla basın müşavirlikleri iyi çalışmıyor veya duydular, duymadılar bilemem. Ankara'da 25 Mart Cuma günü Mardin Artuklu Üniversitesinin tanıtım toplantısı yapıldı. Ben o programın bitiminde Karaman'daki olayla ilgili, Milli Eğitim Bakanlığının sorumluluklarıyla ilgili, bu konuda yaptıkları ve yapacaklarıyla ilgili söylenmesi gereken her şeyi tek tek, tane tane o gün söyledim. Bununla ilgili açıklamaları yaklaşık 15 gün önce yaptım. Her gün çıkıp ben onlarla bu tür polemiklere girmem. Millî Eğitim Bakanı olarak ben söylenmesi gerekenleri zamanında, yerinde bir Millî Eğitim Bakanına yakışacak üslupla söyledim. Eğer çok merak ediyorlarsa, gözden kaçırmışlarsa, görmemişlerse, basın müşavirlerine söylesinler, önlerine getirsin, görüntülü olarak da var. Eğer bulamıyorlarsa bizim arşivden onlara gönderelim. 25 Mart Cuma günü gereken açıklama tarafımdan Ankara'da ayrıntılı olarak yapılmıştır."
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)