adscode
adscode

Bakan İsmet Yılmaz'dan nitelikli okul açıklaması!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Nitelikli okullar, sınavla öğrenci alan okullar. Niteliği sınavla öğrenci almak. Birisine çok iyisin dediğinde geri kalan kötü, birisine yakışıklı dediğinde diğeri çirkin…

Bakan İsmet Yılmaz'dan nitelikli okul açıklaması!
Eğitim
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen, Milli eğitim Bakanlığı,  Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı  (ÖSYM) ve üniversitelerin bütçeleri konuşulurken yeni açıklanan liseye geçiş sistemi ile ilgili eleştirilere Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yanıt verdi.

Nitelikli okuldan kastın sınavla öğrenci alan okulları kastettiğini vurgulayan Yılmaz,  "Nitelikli okullar, sınavla öğrenci alan okullar. Niteliği sınavla öğrenci almak.  Birisine çok iyisin dediğinde geri kalan kötü, birisine yakışıklı dediğinde  diğeri çirkin anlamına gelmez" ifadesini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz fen liseleri, sosyal bilimler liseleri ve proje okullarının sınavla öğrenci aldığını aktararak, şu ifadelere yer verdi:

"Öğrenci kendisi seçecek. İsterse girer, isterse girmez. O zaman da evinin yanında tercih ettiği okula girecek. 'Tercihle serbestlik mi olur?' Evet, tercihinizi serbest iradeyle yaparsanız pekala hem tercih ettiğiniz hem de istediğiniz yere gireceksiniz. 'Hiç kimseyi istemediği bir bölüme göndermeyeceğiz.' dememize rağmen yine basında, önemli olan tepki oluşturmak, 'Çocuklarımızı zorla imam hatibe göndereceksiniz, meslek lisesine göndereceksiniz.' deniyor. Böyle bir şey yok. Eğitim bölgelerinde, o bölgede olan öğrencilerin hepsini alacak kadar birimler oluşturacağız. Arkadaşlar bu konuda çalışıyorlar. Mayısta açıklayacağımızı söyledik. Dolayısıyla hiç kimse merak etmesin. 'Şimdiden göçler başladı', 'Güzel okulun yanında evim kira var' deniyor. Biz şu anda ortaokulu, adrese dayalı olarak yapıyoruz. Ortaokulda adrese dayalı olarak yaptığımız halde evini satıp başka yere taşınanı gördünüz mü? Hiç merak etmeyin. İlkokul da ortaokul da lise de aynıdır. Önümüzdeki dönemde evlatlarımızı çok daha iyi bir eğitim sistemine kavuşturacağız."

CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel,"Eğitim sisteminin çorbaya döndüğünü" geçen yıl  yapılan bütçe sunumunda TEOG'a ilişkin olumlu açıklamalar yapıldığını  anımsatarak, sistem değişikliklerini eleştirdi. HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan ise Bakan İsmet Yılmaz'ın  "Nitelikli okulları hedefleyenler merkezi sınava girecek, sınava girmeyenler de  evlerine en yakın 5 okuldan birine razı gelecek." şeklinde tweet atıp sonra  sildiğini bildirdi. Paylan'ın "Bununla ilgili herhangi bir düzeltme de yapmadınız"  sözleri üzerine Bakan Yılmaz, "Silindi dediniz ya." sözlerini kullandı.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)