adscode
adscode

Bakan Selçuk'tan 'KPSS'de yüksek, mülakatta düşük puan' açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda önceki gün milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Bakan Selçuk'tan 'KPSS'de yüksek, mülakatta düşük puan' açıklaması
Eğitim
Güncelleme : 08-Feb-19 11:35

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmen atama süreçlerinde mülakat öncesi yapılan güvenlik soruşturmaları nedeniyle adayların baraj altında bırakılmasına ilişkin "Bir kişiyle ilgili bir resmi doküman varsa, bu kişinin KPSS'si ikincil vaziyette kalıyor" dedi. Öğretmen adaylarının ailelerinin de güvenlik soruşturmasına dahil edildiği iddialarına ilişkin ise Selçuk, suçun şahsiliğine dikkat ettiklerini savundu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda önceki gün milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Vekillerin öğretmen atama süreçleri, sözleşmeli öğretmenlik konusundaki eleştirilerini de dinleyen Selçuk, bakanlık çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Komisyon üyeleri, öğretmen atamaları öncesinde KPSS'den 95 alan adaylara mülakatta 50 verilerek elendikleri ve kendilerine bu konuda çok sayıda şikayet geldiğini Selçuk'a aktardı.

Öğretmen adaylarının mülakat öncesi yapılan güvenlik soruşturmaları ile sözlü sınavda baraj altı bırakılmasına ilişkin başlayan tartışmalara ilişkin Selçuk, "Eğer, suçun şahsiliğine yönelik olmak kaydıyla bir kişiyle ilgili bir resmi doküman varsa, bu kişinin KPSS'si ikincil vaziyette kalıyor" dedi.
Ozan Çepni/ Cumhuriyet


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)