adscode
adscode

Bakan Yıldırım'a 4,5G sertifikası

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da sertifikalı 4,5G kullanıcısı oldu.

Bakan Yıldırım'a 4,5G sertifikası
Bilim Teknoloji
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da sertifikalı 4,5G kullanıcısı oldu.

İnternet hızını 10 katına çıkaran 4,5G teknolojisi dün itibarıyla Türkiye'de kullanıma girdi. Abonesi olduğu GSM operatörü Bakan Yıldırım'a, 4,5G kayıt sertifikası düzenledi. Böylece Bakan Yıldırım da mimarlığını yaptığı 4,5G'nin ilk kullanıcılarından oldu.

Uygulamanın başladığı ilk gün milyonlarca abonenin 4,5G'ye geçiş işlemleri çok kısa sürede gerçekleştirildi. Bakan Yıldırım, uygulamanın hizmete girmesinin ardından ancak 25 dakika sonra 1 milyon 193 bin 565'inci 4,5G abonesi olabildi.

4,5G sertifikasını alan Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de bilişimin yerlileşme hızının da 4,5G internet hızı gibi yüksek olmasını istediklerini ifade etti.

İnternette artık "bilişim otobanları"nda alabildiğine hız yapılabileceğini vurgulayan Yıldırım, "4,5G hizmete girdi, iş bitti demiyoruz. Bugünden itibaren 5G altyapısı ve sektörde yerli teknolojilerin gelişmesi için çalışmalara başlayacağız’’ diye konuştu.

4,5G'nin getirdiği yenilikler
4,5G ile mobil internet hızı, hem veri indirme hem de veri gönderme yönünden en az 10 kat artacak. Veri paketlerindeki gecikme çok daha az olacak. Video görüşmeleri daha net sağlanacak. Sosyal medyada çok daha hızlı paylaşım yapılabilecek.

Yüksek hızda ve kesintisiz bağlantı sağlanacağı için makineler arası iletişim (M2M), nesnelerin interneti (IoT), bulut bilişim, internet protokolü ile TV, akıllı şehirler, uzaktan kontrol edilecek robot teknolojisinin tele ameliyatlarda kullanımı gibi konularda gelişmeler sağlanacak, böylece yaşam kalitesi yükselecek.

İnternete bağlanan akıllı cihazların sayısı, 4,5G'nin yüksek kapasitesi sayesinde daha da artacak. Fazla sayıda akıllı cihazın internete bağlanabilmesi ev, iş yeri ve dış mekanlardaki uygulamaları yaygınlaştıracak.

4,5G'ye geçiş
Öte yandan Bakan Yıldırım, gazetecilerin, 4,5G ile ilgili ilk izlenimlerinin ne olduğuna yönelik sorusuna, "Fazla tereddüt yok. İlk günde 4,5 milyonun üzerinde 4,5G'ye geçiş oldu, vatandaş sevdi 4,5G'yi. Ancak, trafikte, yolda hız felaket, bilişimde hız berekettir. Bereket ama ne kadar hız o kadar arpa..." yanıtını verdi.

"Ucuzlayacak mı?" yönündeki soru üzerine de Yıldırım, "Ucuz zaten. Mesela bir dakikada yapacağınız işi 6 saniyede yapıyorsunuz, altı saniye kullanırsanız bir dakikalık ücretten çok daha azını ödeyeceksiniz. Ama ben bu hızı bir dakika kullanacağım derseniz, o sizin bileceğiniz iş." şeklinde konuştu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)