adscode
adscode

Bakan Yılmaz: Bütçede en büyük payı eğitime ayırıyoruz

Yılmaz, AK Parti hükümetlerinin son yıllarda Türkiye'de önemli hamlelere imza attığını, özellikle eğitim anlamında büyük işler başardıklarını söyledi.

Bakan Yılmaz: Bütçede en büyük payı eğitime ayırıyoruz
Eğitim
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, geleceğe umutla bakmanın yolunun eğitimin kalitesini artırmaktan geçtiğini belirterek, "Biz inşallah eğitimin çıtasını yükseğe kaldırdıkça Türkiye, geçmişe kıyasla daha zengin, daha müreffeh, daha çok problemlerini çözmüş olacak." dedi.

Yılmaz, partisinin il başkanlığınca Gölbaşı ilçesindeki Atatürk Bulvarı'nda düzenlenen mitingde, AK Parti hükümetlerinin son yıllarda Türkiye'de önemli hamlelere imza attığını, özellikle eğitim anlamında büyük işler başardıklarını söyledi.

Geleceğe umutla bakmanın yolunun eğitimin kalitesini artırmaktan geçtiğini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bütçede en büyük payı eğitime ayırıyoruz. Eğitime ayırdığımız pay 122 milyar lira, toplam bütçenin yüzde 20'sine yakın bir pay. 2002'de bu rakam 11 milyardı, toplam bütçenin yüzde 10'una tekabül ediyordu. Dolayısıyla geçmiş dönemde olmadığı kadar büyük bir önem veriyoruz. Eğitime ayırdığımız pay milli gelirin yüzde 5,8'i, gelişmiş ülkeler dahil milli gelirinden eğitime yüzde 5,2 ayırıyorlar. Avrupa ülkelerinin eğitime ayırdığı paydan daha fazla payı biz eğitime ayırıyoruz. Geleceğe umutla bakmanın yolu eğitimin kalitesini artırmaktan geçer, biz inşallah eğitimin çıtasını yükseğe kaldırdıkça Türkiye, geçmişe kıyasla daha zengin, daha müreffeh, daha çok problemlerini çözmüş olacak, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın."

- Milli geliri arttırma hedefi

Eğitimin kalitesini artırmak için Türkiye'nin zengin olması ve milli gelirinin artırılması gerektiğini anlatan Yılmaz, 2002 yılında 230 milyar dolar olan milli gelirin AK Parti iktidarları döneminde 850 milyar dolara yükseldiğini söyledi.

Türkiye'de milli geliri 2 trilyon dolara yükseltmek gerektiğini, bunun için de birlik ve dirliğin devam ettirilmesinin önemli olduğuna değinen Yılmaz, gelecek 6 yıl içinde çok daha fazla büyümek amacıyla ellerinden geleni yapacaklarını anlattı.

Yılmaz, 16 Nisan'daki halk oylamasının ardından Türkiye'nin her anlamda daha iyi duruma geleceğini dile getirdi.

- "Millet, ilelebet Türkiye'nin önünü açacaktır"

Ülkede gelişme sağlanabilmesi için hükümetlerin istikrarlı olması gerektiğini vurgulayan Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, yeni sistemin kuvvetler ayrılığına daha uygun olduğunu belirtti.

İsmet Yılmaz, 16 Nisan'da milletin büyük bir çoğunlukla "Evet" diyeceğine inandığına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnşallah doğru bir yolda ilerliyoruz, şimdi önümüzde bir fırsat var. 21'inci yüzyılı Türkiye'nin yüzyılı yapmak için, evlatlarımıza daha güçlü, daha müreffeh, daha kalkınmış bir Türkiye bırakmak için millet hükümetine 'Evet' demeliyiz. Eğer biz 16 Nisan günü halk oylamasına 'Evet' dersek sandıkta hükümeti biz kuruyoruz, sabah oy veriyoruz, akşam hükümeti kimin kuracağını biliyoruz. Zaman kaybetmemek için, kaynak israf etmemek için, artık bir daha böyle hükümet pazarlıkları olmasın. Artık millet sandıkta hükümeti kursun."

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın da halk oylamasının önemine dikkati çekerek, Türkiye'nin 16 Nisan'la uçuşa geçeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve beraberindekiler, Atatürk Bulvarı'ndaki seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirerek muhtarların sorunlarını dinledi.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)