adscode
adscode

Bakan Yılmaz, robot yarışmasının startını verdi

MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Konya'da düzenlenen 11'inci Uluslararası Robot Yarışması'nın açılışını gerçekleştirdi. Bakan Yılmaz, ''Hayal etmeyi hiçbir zaman bırakmayacağız. Hayal edeceğiz ki, hayalimiz…

Bakan Yılmaz, robot yarışmasının startını verdi
Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 11'inci Uluslararası Robot Yarışması, Konya'da Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde başladı. 3 gün sürecek olan yarışmanın startını ise Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz verdi.

Mevlana temasıyla 12 kategoride gerçekleştirilen, insansı ve endüstriyel robotların katıldığı yarışma öncesi stantları gezen Bakan Yılmaz, öğrencilerin çok başarılı olduğunu belirterek, ''Bizden çok daha başarılar. Türkiye'nin geleceği aydınlık'' dedi. Öğrencilerin 4.0 endüstrisi için çalıştıklarını belirten Bakan Yılmaz, Türkiye'nin 4.0 endüstride mesafe kat edeceğini söyledi.

Bir ülkenin geleceğinin bilime verilen önemle şekilleneceğini ifade eden Bakan Yılmaz, ''Ülkelerin geleceği bilime, teknolojiye ve bilim insanına verdiği önemle şekillenir. İnsan kayrağının en iyi şekilde değerlendirilmesi, bu alana ilgi duyan insanların desteklenmesi, bilgi ve teknoloji paylaşımına yönelik yarışmaların bugün etkinlikte olduğu gibi yapılması, bilgi yolunda ülkemizin hedefe ulaşmasını sağlayacaktır'' diye konuştu.

Hayal gücünün önemine de değinen Bakan Yılmaz, şunları söyledi:

''Hayal etmeyi hiçbir zaman bırakmayacağız. Hayal edeceğiz ki hayalimiz gerçek olsun ve hayat sürsün. Sevgili öğrenciler; başarı için öncelikle hayal gücümüzün ve başarma azmimizin önündeki engelleri kaldırmalıyız. Bu engelleri de özgüvenle kaldırabiliriz. Son 15 yılda bu ülkeye çok önemli şeyler kazandırıldı. Ama en önemlisi bu milletin özgüveninin tekrar kazandırılmış olmasıdır. Türk mühendisler. 'Atak' helikopterini, 'Altay' tankını, 'Göktürk 2' uydusunu yaptı, insansız hava aracını üretti, 'Hürkuş' eğitim uçağını üretti. Şimdi kendi savaş uçağımızı yapacağız diyoruz.''

Mevlana temalı 11'inci Uluslararası Robot Yarışmasına Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel ortaöğretim kurumları, üniversiteler ile Azerbaycan, Bosna Hersek, Gürcistan, Kırgızistan, KKTC, Makedonya, Panama, Romanya, Suudi Arabistan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna ve Yunanistan'dan katılımın olduğu belirtildi.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)