adscode

'Bakanlık öğretmenini en verimli döneminde norm fazlası yapıyor'

Görev yaptığı okulun ortaokula dönüşmesi sonucu norm fazlası olan sınıf öğretmenleri, branş öğretmenleri kadar değer görmediklerini iddia ederek tepki gösteriyor.

'Bakanlık öğretmenini en verimli döneminde norm fazlası yapıyor'
Haberler
"Sayın Abbas Güçlü, 
ben 21 yıllık öğretmenim.Bu yıl 4+4+4 sistemi ile norm fazlası oldum.3.sınıfları okuttum,çocukları 2.sınıfta öğretmenleri emekli olduğu için aldım.şimdide okulumuz ortaokul oldu puanımız düşük olduğu için bizi norm fazlası yaptılar.öğrenciler 3 defa öğretmen değiştirecekler.Hani öğrenciler mağdur olmayacaktı.Zaten öğretmenlerin mağduriyeti ağzına alan yetkili yok.Okullara milli eğt. gelen yazılarda veli-öğrenci mağdur edilmeyecek deniyor öğretmen ne olursa olsun.Benim öğretmenim başının çaresine bakar!!!madem norm fazlası olduk ihtiyacı olan okullara önce norm fazlalarını yerleştireceklerine herkese il içi tayin isteme hakkı verdiler. Tabi 40 yıldır öğretmenlik yapan büyüklerimiz az sayıdaki boş okulları doldurdular.inanın yaz tatilimiz zehir oldu.bu performansla okula başlayacağız. Sınıf öğretmeni olduğum güne lanet ediyorum.nedenini anlatayım.Bundan 10 yıl önce ÖSYM sınavlarında stajyer branş öğretmenine görev veriliyor,sayı yetersiz gelirse bize görev veriliyordu.biz bu kadar yetersizsek minicik çocuklarınızı nasıl emanet ediyorsunuz diye sitem ettim sesimi duyurdum.şimdi bu sistem geldi bir tane branş öğretmeni mağdur olmadı hatta açıklar bile oluştu.Branş öğretmenine bütün iller açık bize 7 il açık.10 yıllık branş öğretmeni tayin istiyor bütün tercihlerinde birinci sırada,biz 21 yıllık öğretmeniz 30-35. Sıralardayız.niçin hep mağdur olan sınıf öğretmeni oluyor.okulum ortaokul oldu,eşleştiğimiz ilkokulda benden düşük puanlı arkadaşım norm fazlası olmadı .benim günahım ne şimdi ,sizce bu adil mi?Madem bir okulla eşleştiriliyoruz  öğretmenleri de eşleştirilsin.Yıllarca sınıf öğretmenleri 18 saat üzerinden maaş alır,branş öğretmenleri 15 saat üzerinden maaş alır .neymiş onların ders saatleri dolmuyormuş ,bizim günahımız ne?Gelsinler de sınıf öğretmenliğinin zorluğunu görsünler.okulumuza staja gelen öğrenciler ilkokul öğretmenlinin zorluğunu görünce hepsi bize sabır dileyip öğretmen olmaktan  vazgeçtiklerini söylüyorlar.branş öğretmenleri de  bizim yaptığımız işin zor olduğunu söylüyor ama bir tek bakanlığımız taktir etmiyor ve bir çok sınıf öğretmenini hem en verimli döneminde norm fazlası yapıyor. Hem  de ek ders almasını engelliyor.
(cümlelerimdeki  bozukluklar için özür dilerim çok öfkeliyim yaşadıklarımıza-biz yaptık odlulara yazık deneme tahtası olan çocuklarımıza.Kızım 3 senedir fen lisesinde bizden uzak küçücük gönderdik şimdi ek puanlar kalkıyor ,baştan deseydin göndermezdim dizimin dibinde okuturdum hem masraf etmezdi hem de ayrı kalmazdım.kazanılmış hak alınır mı,bu yasayı bundan sonrakiler için uygularsın bile bile gönderiyorsa hak istemez kimse.kızım 3 yıldır devletin 8 kişilik odalarında Nuh-Nebi gününden kalmış minicik dolaplarla yataklarda yatmazdı.bu yıl mezun olacak 4 yıldır bitmeyen Balıkesir yolunu tepmezdi. "

egitimajansi.com



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)