adscode
adscode

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ

...

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ
Rektör: Prof. Dr. Kerim Özdemir
Kuruluş tarihi: 1992
Bulunduğu il: Balıkesir
Akademik birimleri: Fen-Edebiyat, Mühendislik, Mimarlık, Necatibey Eğitim, Tıp, Güzel Sanatlar, İktisadi ve İdari Bilimler, Veteriner, İlahiyat, Turizm ve Sağlık Bilimleri olmak üzere 11 fakültesi, 4 enstitüsü, 4 yüksekokulu, 13 MYO’su bulunuyor.
Öğrenci sayısı: 34.452 öğrencisi var.
Akademik personel sayısı: 140 profesör, 96 doçent, 272 Dr. öğretim üyesi, 246 öğretim görevlisi, 262 araştırma görevlisi olmak üzere 1016 akademik personeli bulunuyor.
Burs olanakları: Balıkesir Üniversitesi Vakfı tarafından maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere burs verilmekte. İhtiyacı olanlara ayrıca yemek bursu da verilmekte.
Yurt olanakları: Balıkesir merkezde ve Çağış Yerleşkesi’nde KYK yurdu bulunmakta. Çağış Yerleşkesi’nde Özel Öğrenci Yaşam Merkezi de mevcut. BAÜ Vakfı Özel Öğrenci Yurdu ile Balıkesir’de çok sayıda özel öğrenci yurdu ve kiralık evler ile ilçelerdeki KYK yurtları ve özel yurtlar faaliyet göstermekte.
Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus+, Farabi ve Mevlana programları kapsamında yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda kurumla anlaşması var.
Öğrenci kulübü sayısı: 84 öğrenci topluluğu mevcut.
Öğrenciler neden sizi seçsin?
Balıkesir Üniversitesi, öğrencilerin eğitim gördükleri alanlarda teorik ve pratik bilgiyle donanmalarının yanında, sosyal, kültürel ve sportif anlamda gelişmelerine de olanak tanımakta. Balıkesir Üniversitesi, Marmara ve Ege Bölgeleri arasında yer alan; tarihi, kültürel, ekonomik ve turistik özellikleriyle öne çıkan ayrıcalıklı konumu, kökleri geçmişe dayanan, alanlarında saygın kurumları ve donanımlı akademik kadrosuyla da çekim merkezi özelliğinde.

İletişim bilgisi: www.balikesir.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)