adscode
adscode

​Bankacılıkta Kara Liste

Kara liste bankaların güvencesinin oluşturulmasıdır. Her banka, borç konusunda sıkıntıları olan ve finansal yönden zorluk çıkartan kişiler üzerinde bir ortak çalışmaya sahiptir.

​Bankacılıkta Kara Liste
Türkiye'den Haberler

Kara liste bankaların güvencesinin oluşturulmasıdır. Her banka, borç konusunda sıkıntıları olan ve finansal yönden zorluk çıkartan kişiler üzerinde bir ortak çalışmaya sahiptir.

Bankacılık sektörü bugün pek çok alan için vazgeçilmez bir unsurdur. İnsanların büyük çoğunluğunun bankalar aracılığı ile işlemlerini yaptıklarını düşündüklerinde özellikle bu konunun altının çizilmesi gerekmektedir. Çünkü banka ile bireyler arasındaki her bir ilişkinin belirli bir analiz çıkarımları bulunmaktadır. Bu çıkarımlar, kredi rehber konusu dahil olmak üzere, kredi kartı ilişkileri, evraklar ve diğer işlemler üzerinde büyük bir öneme sahiptir.

Her zaman bankalar ile ilişkilerin iyi düzeyde tutulması çok daha fazla parasal anlamda desteği de sağlayacaktır. Bu nedenle eğer bankaya borcunu düzenli ödemeyen, sürekli bir gecikme sağlayan ve borcunu ödemekten kaçan kişiler, kara listeye alınmaktadırlar. Kara liste isminden de anlaşılacağı gibi bir müşterinin birçok imkandan muaf kalmasına neden olmaktadır. Bankanın sunduğu imkanlardan yararlanamadığı gibi, diğer bankalarda kara listede ismi yer alan kişiye herhangi bir destek ya da ilişki bağlamamaktadırlar.

Alınan ürünlerin taksitlerinin ödenmemesi, kredi borçlarının yatırılmaması, kredi kartı borçlarının sürekli olarak aksatılması, bir müşterinin kara listeye girmesindeki önünü açmaktadır. Burada esas amaç, borcunu ödemeyi bırakanların ve ödemeler konusunda sürekli düzensiz bir ritim izleyenlerin 90 gün sonra ilgili banka tarafından, Merkez Bankasını bildirilmesi ile oluşmaktadır.

Kara Liste Neden Vardır ve Kara Listeye Girenler Nelerden Yararlanamaz?

Kara liste bankaların güvencesinin oluşturulmasıdır. Her banka, borç konusunda sıkıntıları olan ve finansal yönden zorluk çıkartan kişiler üzerinde bir ortak çalışmaya sahiptir. Bu yasal yollardan Merkez Bankacılığı aracılığı ile de yürütülmektedir. Borcunu ödemeyenler ise borçlarına belirli bir faiz tekabül ettikten sonra 90 güne kadar vakitleri bulunmaktadır. Bu günün sonunda banka gerekli talimatları yaparak, borcunu ödemeyen kişi bankacılık ile ilgili hiçbir imkandan kesinlikle yararlanamamaktadır.

Kredi kartı kullanamamakta, kredi çekememekte, herhangi bir işi için bankaları kullanamamaktadır. Bu yüzden kara listeye giren kişilerin, borcunu faizi ile en yakın zamanda ödemesi gerekmektedir. Böylece olduğunda kişinin isimleri kara listeden belirli bir süre sonra yasal süreçler takip edilerek çıkartılmaktadır. Böylece herhangi bir sorun yaşanmadan, bankaların hizmetinden yararlanılabilmektedir. Kara listede olan kişi en geç 5 yılı borcunu bir şekilde kapatarak adını listeden sildirmesi gerekmektedir. Diğer türlü, kara listeden çıkmak çok daha fazla zorlaşacaktır.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)