adscode
adscode

Bardak Dizerek Bedensel ve Zihinsel Olarak Güçleniyorlar

Era Kolejleri'nin Maltepe, Pendik ve Beylikdüzü kampüslerinde, dünyaca ünlü dizilim sporu Speed Stacks çalışmaları başladı.

Bardak Dizerek Bedensel ve Zihinsel Olarak Güçleniyorlar
Özel Okullar
Bu eğlenceli spor sayesinde öğrenciler, ellerini ve dolayısıyla beyin yarımkürelerini güçlendirip hızlandırıyorlar. Araştırmalara göre, bu sporu yapanların bedensel ve zihinsel becerilerindeki artış yüzde 30 gibi son derece yüksek bir oranda...

Bardak dizerek beyninizi ve bedeninizi güçlendirebileceğiniz aklınıza gelir miydi? İlk olarak 1980'li yıllarda Amerika'da ortaya çıkan Dizilim Sporu, giderek diğer ülkelerde de yaygınlaştı. Yapılan araştırmalar son derece eğlenceli bu sporun faydalarını kanıtlayınca, okullar bu aktiviteyi beden eğitimi saatlerinde uygulamak üzere müfredatlarına aldılar.

Bu günlerde, çocukların bayıldığı Speed Stacks Dizilim Sporu, eğitim konusunda dünyadaki tüm gelişmeleri yakından takip eden Era Kolejleri'nde de uygulanıyor. Maltepe, Pendik ve Beylikdüzü kampüslerinde öğrenciler, beden eğitiminde fiziksel gelişimi destekleyen bu aktiviteyi uygulayarak zihinsel ve bedensel gelişimlerini hızlandırmanın yanı sıra eğleniyorlar.

Dünya çapında 54 ülkede 40 bin eğitim ve aktivite programlarında yer alan Dizilim Sporu, özel tasarımlı bardakların 3-3-3, 3-6-3 ve 1-10-1 sırasıyla en kısa sürede dizilmesinden oluşuyor. Amerika'da yapılan araştırmalar, Dizilim Sporu uygulamasının, iki elin aynı anda kullanılmasında, el-göz koordinasyonunun sağlanmasında, beynin sağ-sol kısımlarının aynı anda kullanılmasında ve motor becerilerinin gelişmesinde olumlu katkılarda bulunduğunu kanıtlamakta... Üstelik hızla ve büyük bir hünerle bardakları üst üste dizen çocuklar, bu aktiviteyi gerçekten sevdiler.

Neşeli, zihinsel ve fiziksel olarak iyi yetişen bu yeni nesil, geleceğimiz açısından ümit veriyor.

 

 

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)