adscode
adscode

Başarılı bir gelecek için, “Keşke Deme!”

Eğitimci Tülay Demir Oktay tarafından yazılıp İnkılâp Kitabevi tarafından yayımlanan Keşke Deme, gençlere hayat yolunda ışık tutuyor…

Başarılı bir gelecek için, “Keşke Deme!”
Haftanın Kitap Önerisi

Özellikle sınavlara hazırlanırken ve meslek seçiminde gençlerin yeteneklerini nasıl değerlendirebileceklerini gösteren bu kitap, aileler ve öğretmenler için de değerli bir rehber olacak...
 
Hepimizin hayata dair gerçekleri var!

Aldığımız kararlarda çevresel faktörlerin etkisinde kalmak yerine kalp sesimizi dinleyip yeteneklerimizi göz önüne alsaydık yaşamımızda neler değişirdi?

Anne ve babalar, çocuğunuzun ileride aynı kaygıları yaşamasını ister misiniz?

Siz gençler ne istediğinizi biliyor musunuz?

İstediğiniz şey gerçekten sizin hedefiniz mi? Yoksa başkasına ait bir hayal mi?

Başarı konusunda yapabileceklerinizin ne kadar farkındasınız?

Geleceğe yönelik kaygılar mı yaşıyorsunuz? Kendinizi tanıyor musunuz?

Anneler, babalar, gençler ve eğitimciler, bu kitap sizlere ışık tutacak…
 
Keşkesiz bir hayat için “KEŞKE DEME” ile tanışma zamanı.
 
 
 

Tülay Demir Oktay
Hollanda doğumlu Tülay Demir Oktay, akademik eğitimini Hollanda Marnix Akademisi, Pedagojik Bilimler bölümünde tamamlamıştır. “Öz Yetenekler ve Eğitim Uzmanı” kimliğiyle çoklu ve öz yetenekler, çoklu zekâ ve farklı ülkelerin eğitim sistemleri üzerine çalışmalar yapan Oktay, çocuklara ve gençlere yönelik pedagojik eğitim ve yetenek gelişimi hakkındaki Türkiye’de hayata geçen ilk proje uygulamasını sürdürmektedir. Hollanda’da kurduğu “My Core Talents” isimli kuruluşu, Türkiye’de de “Yetenek Avcısı” markası ile faaliyetlerini yürütmektedir. Hollanda’da yıllardan beri uyguladığı yetenek analizinin de Türkiye’deki tek uygulayıcısı olan Oktay, bu analiz sayesinde danışanlarıyla bire bir mülakat gerçekleştirerek kişinin genlerinde doğuştan sahip olduğu “öz yetenek”leri ortaya çıkarmakta ve hangi alanlarda başarılı olabileceğini belirlemektedir. 
“Yetenek Avcısı” Tülay Demir Oktay, birçok eğitim kurumuyla birlikte “Eğitimcinin de Eğitimi” adı altında projeler geliştirerek özel eğitim kuruluşlarına eğitim uygulamalarının yanı sıra “Türkiye’de mesleki gelişiminin aslında yeteneklerde saklı olduğu” teziyle birçok kuruma insan kaynakları eğitimi de vermektedir.
Ayrıca birçok sosyal projede gönüllü olarak yer alan Oktay, gençlere istihdam sağlamak üzere sosyal sorumluluk projeleri de geliştirmektedir. Oktay, (UTİK) Uluslar Arası Ticaret Yapan İş Kadınları Derneği Başkanı,   (UETD) Avrupalı Türk Demokratlar Birliği eski yönetim kurulu üyesi, ve (TiKAD) Türkiye İş Kadınları Derneği üyesidir.
Keşke Deme!, Tülay Demir Oktay’ın ikinci kitabıdır.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)