adscode
adscode

Başka Atama Yok mu?

20 bin sözleşmeli öğretmenin ataması nihayet gerçekleşti. Peki ya atama bekleyen diğer yüzbinlerce öğretmen ne olacak? Bakan Selçuk, bu konuda, “Umut güzel bir şeydir ama umut tacirliği iyi bir şey değildir.”…

Başka Atama Yok mu?
Günün Yazısı
Doğru, adil ve zamanında yapılan öğretmen ataması, eğitimde en çok özlenen tablolardan birisi.

Ve çok daha önemlisi, doğru insan gücü planlamasının yapılması ve atama yapılıncaya kadar en idealist öğretmenlerin bile canından bezdirilmemesi…

Bakan Selçuk, öğretmenlerin ruhunu okşayacak çok güzel söylemlerde bulunuyor.

Ne zamandır böylesi bir Bakanı özlemiştik ama umarız bir süre sonra, sözün yerini icraat alır. Çünkü yüzbinlerce öğretmen ek atama bekliyor!..

Bakan bey, bu beklentileri yakından takip ettiği için konuya kıyısından ucundan da olsa girme zorunluluğu hisseti ama temkinliydi!

Bu sene bütçe imkânları dahilinde 20 bin öğretmen atamasının gerçekleştirilebildiğini dile getiren Bakan Selçuk, "Ama bu konuda elimden gelen çabayı fazlasıyla ama gerçekten fazlasıyla gösterip bu sayının çok daha artması konusunda gereken çaba içinde olacağımızı unutmamanızı özellikle istirham ederim. Umut güzel bir şeydir ama umut tacirliği iyi bir şey değildir. Bu konuyla ilgili emin olun ne gerekiyorsa her türlü enerjimizi, gayretimizi sarf edip gereken sonuçlara ulaşmayı, müjdelere kavuşmayı diliyorum.” dedi.

Atama bekleyen o kadar çok öğretmen var ki, sayı 20 bin de olsa, 40 bin de olsa, görünen o ki ateşi söndürmeyecek!

Oysa, 120 bin civarında ücretli öğretmen var.

Yani ihtiyaç çok.

Keşke bir yolu bulunsa da, ücretli ve sözleşmeli öğretmenliğe hiç gerek duyulmadan, tüm kadrolara asaleten atama yapılsa.

Bu o kadar zor mu?

Hiç sanmıyoruz.

Ama üzerinde kafa yormak gerek.

İşin elbette bütçe ayağı var ve Maliye, böylesi büyük bir kadroya asla sıcak bakmayacaktır. Ama yine de farklı çözümler üretilebilir.

Öğretmen dostu Bakan’dan da beklenen budur!.

Güzel sözlerle bir yere kadar ama fazlası gerek…

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)