adscode
adscode

Başörtüsü nedeniyle staja kabul edilmeyen öğrenci için bakanlıklar harekete geçti

Üniversite öğrencisi Nezaket Akbulut, başörtüsü nedeniyle bir kolej tarafından staja kabul edilmediğini iddia ederek okul yönetiminden şikayetçi olmuştu. Konuyla ilgili MEB ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti.

Başörtüsü nedeniyle staja kabul edilmeyen öğrenci için bakanlıklar harekete geçti
Eğitim
Güncelleme : 25-Sep-22 11:14

İstanbul'da üniversite öğrencisi Nezaket Akbulut, okulu tarafından staj için yönlendirildiği koleje başörtüsü nedeniyle alınmadığını iddia ederek yetkililer hakkında şikayetçi oldu. Akbulut, "Tüm kadın haklarına, insan hukukuna aykırı bir davranış olduğu için hakkımı savunmaya başladım. Çağlayan Adliyesinde adli işlemlere başladım. Gerekli yerlere şikayette bulundum" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı  (MEB) ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti.

Milli Eğitim Bakanlığı açıklamasında şunları kaydetti: "İstanbul'da bir üniversite öğrencisinin staj için gittiği özel bir kolejde başörtüsü nedeniyle başvurusunun kabul edilmediği yönündeki iddialar hakkında aşağıdaki açıklamaya gerek duyulmuştur:

Son yirmi yılda başörtüsü yasağı başta olmak üzere eğitimin önündeki tüm antidemokratik engellerin kaldırıldığı ülkemizde, böyle bir uygulama asla kabul edilemez.

Bakanlığımızca söz konusu iddialar hakkında Bakanlık müfettişi görevlendirilerek gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmıştır."

'Takipçisi olacağız'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "İstanbul’da üniversite öğrencisi bir genç kızımızın okulu tarafından staj için yönlendirildiği koleje başörtüsü nedeniyle alınmadığı yönündeki iddiaları esefle okuduk. Vatandaşlarımızın kılık ve kıyafetlerinden ötürü ayrımcılığa maruz kaldığı karanlık dönemler bu ülke insanının özellikle kadınlarının travmasıdır ve bu travmanın etkilerini atlatmak hiç de kolay olmamıştır. Yaşanan bu haksızlıkların yeniden yaşanmaması, kimsenin böyle bir hukuksuzluğa tekrar yeltenmemesi için söz konusu olayın Bakanlık olarak sonuna kadar takipçisi olacağız. Dava sürecine müdahil olma talebinde bulunacağız. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)