adscode
adscode

BattleHack’te dördüncü raunt İstanbul’da gerçekleşti

​Türkiye’nin en büyük Hackaton’u ‘BattleHack İstanbul’ muhteşem boğaz manzarasıyla Sait Halim Paşa Yalısı’nda gerçekleşti!

BattleHack’te dördüncü raunt İstanbul’da gerçekleşti
Etkinlikler
100 bin dolar ödüllü dünyaca ünlü BattleHack’in İstanbul raundunun kazanan uygulaması belli oldu: Piggy Bank.

Kazanan Uygulama; ailelerin çocuklarına verdikleri harçlıkları PayPal ile sağlamalarını ve yapılan harcamaları takip edebilmelerini sağlıyor.

Piggy Bank uygulamasının geliştiricileri, San Jose’deki dünya finalinde Türkiye’yi temsil ederek 100 bin dolarlık büyük ödül için yarışacak

PayPal tarafından Sait Halim Paşa Yalısı’nda gerçekleştirilen BattleHack İstanbul’un kazanan takımı Piggy Bank uygulaması ile Lords of Kebab oldu. Türkiye’nin kazananı, San Jose’deki dünya finaline giderek, Tel Aviv, Miami, San Francisco, Toronto, Berlin, Chicago, Varşova, Singapur, Sidney, Boston, Mexico City, Londra ve Moskova’dan gelen takımlara karşı 100 bin dolarlık büyük ödül için mücadele edecek. İstanbul’daki mücadelenin ikincisi PS4 oyun konsolu kazanırken, üçüncü ekip akıllı polaroid kameralar kazandı.

Piggy Bank uygulaması ile harçlıklar ailelerin kontrolünde

Piggy Bank, ailelerin çocuklarına verdikleri harçlıkları takip edebilmelerini ve çocukların harçlıklarını daha sağlıklı tercihler yaparak harcamalarını sağlıyor. Geliştirici ekip: “Uygulamamız çocukların gerektiğinde PayPal üzerinden ailelerinden harçlık isteyebileceği ve ailenin uygun gördüğü zaman PayPal hesabına gönderim yapabileceği bir yazılım. Bu sayede aileler çocuklarının nerede yemek yemek istediğini görebilir, sağlıklı gıdalara izin verip, sağlıksız gıdaları satın alacakları zaman para transferinden kaçınabilir” ifadesinde bulundu. 

Mücadelede ikinciliğe Project 23 ekibinin geliştirdiği FitPay uygulaması layık görüldü. Bu uygulama, yedi dakikalık egzersiz olarak bilinen hareketlerin düzenli olarak gerçekleştirilmesi için bir motivasyon amacı taşıyor. Her bireyin sağlıklı bir hayat sürdürmesi için günde 7 dakikalık egzersiz yapmasının öneminin ele alındığı bu uygulamada, egzersizi yapmayan kullanıcılara uyarı gönderiliyor. 

Üçüncülüğü DMT ekibinin geliştirdiği WouldPay uygulaması kazanırken, bu uygulama satış kanalı ile tüketiciyi buluşturarak, tüketicilerin pahalı bulup almadıkları ama beğendikleri ürünlere ödemeyi kabul edecekleri fiyatı kaydediyor; ürünün fiyatı belirtilen seviyeye düştüğünde ise tüketiciye haber vererek yeniden değerlenme şansı tanıyor. Uygulama aynı zamanda satıcılara ürün fiyatlarının kontrolü konusunda önemli bir geri dönüş sistemi olarak da destek veriyor.

Uykusuz bir gece boyunca kod yazdıktan sonra, tüketilen kahveler ve pizza dilimlerinin ardından, 100’ün üzerinde geliştirici, ortaya çıkardıkları 30 uygulamanın sunumlarını da gerçekleştirdi.

Battle Hack 2014, PayPal Start-up efsanesi John Lunn, Aslanoba Capital Yönetici Direktörü Cankut Durgun, Peak Games Kurucu Ortağı Rina Onur ve Yemeksepeti Kurucu Ortaklarından Melih Ödemiş de dahil olmak üzere Türkiye ve dünyadan teknoloji ve e-ticaretin önemli isimlerini ağırladı. 

John Lunn, kendisinin özel olarak ilgilendiğini ifade ettiği Türkiye’deki geliştiriciler için: “Türkler bu konuya büyük özen gösteriyor ve oldukça kaliteli sonuçlara ulaşıyorlar. Türk geliştiricilerle tanıştığınızda Türkiye’nin neden bir Start-up ülkesi olarak görüldüğünü anlıyorsunuz. Bugün ortaya çıkan projeler ve sonuçları oldukça etkileyici. Türkiye’yi Silikon Vadisi’nde temsil edecek kazanan takıma şans diliyorum” dedi.

PayPal Türkiye Direktörü Kıvanç Onan konuya ilişkin olarak, “Bugün 100’ün üzerinde, günlük yaşamımızı etkileyecek olağanüstü çözümler üreten geliştirici ile bir aradayız. Battle Hack mücadelemiz e-ticaret dünyasının doğasını değiştirecek akıllıca üretilmiş fikirleri ayırt etmemizi sağlıyor” şeklinde görüşlerini paylaştı.

Peak Games Kurucu Ortağı Rina Onur “BattleHack’ten çok etkilendim. Türkiye’deki internet ekosistemi hızla gelişiyor ve bu etkinlik de bu etkileyici takımlar ve projeleri ile bunu kanıtlıyor. Gelecek yıllarda bu etkinliğin daha da gelişmesini umuyorum” açıklamasında bulundu. Yemeksepeti Kurucu Ortaklarından Melih Ödemiş “Yalnızca İstanbul’dan değil Türkiye’deki diğer şehirlerden gelen yarışmacıların ilgi gösterip katılması çok güzel. Markaların bu tarz etkinliklere yatırım yaparak bütçe ayırmaları gerektiğini düşünüyorum. Burada olmak çok keyifli” ifadesini kullandı. Etkinliğin jürilerinden Aslanoba Capital Yönetici Direktörü Cankut Durgun ise “BattleHack, projelerin ve sunumların kalitesiyle benim katıldığım en iyi Hackaton” diyerek etkinlikten duyduğu memnuniyeti belirtti.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)