adscode
adscode

Bebek ürünlerine sıkı denetim geliyor

Gümrük Bakanlığı, plastik çocuk bileziklerinde kimyasal maddeye rastlanması üzerine yeni önlemler aldı. Bebek mobilyaları, emzik, biberon, diş fırçası gibi onlarca ürün tek tek incelenecek.

Bebek ürünlerine sıkı denetim geliyor
Türkiye'den Haberler
Gümrük Bakanlığı, plastik çocuk bileziklerinde kimyasal maddeye rastlanması üzerine denetimlerini yoğunlaştırma kararı aldı. Emzikten biberona, diş fırçasından oyuncağa kadar onlarca ürün özel ekipler tarafından yeni standartlara göre tek tek kontrol edilecek. Bakanlık ayrıca, daha önce denetimi yapılmayan bisiklet, bebek mobilyaları, yüzmeye yardımcı donanımlar, plastik masalar ve perdeleri de denetim kapsamına dahil edecek. Kimyasal içerik ve güvenlik testlerinden geçirilecek ürünlerin denetiminde, AB standartları dikkate alınacak.

1 OCAK'TA YÜRÜRLÜKTE

Başta bebek ve çocuk ürünleri olmak üzere, denetim kriterlerini yenileme kararı alan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, bu amaçla yeni bir tebliğ taslağı hazırladı. Önümüzdeki günlerde yayımlanması planlanan tebliğin, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe girmesi hedefleniyor. Üretici ve ithalatçılar da belirlenen bu tarihe kadar yeni kriterlere göre hazırlıklarını yapacaklar.

TASLAKTA NELER VAR?

Tebliğ taslağında, denetim kapsamına alınacak yeni ürünlere de yer verildi. Yılbaşından itibaren, güvenlik ve kimyasal içerik açısından denetlenecek yeni ürünlerden bazıları şöyle:

- İki tekerlekli küçük çocuk bisikletleri, şehir ve gezinti bisikletleri.

- Sabit ve katlanabilen çocuk karyolaları.

- Açılarak kullanılan oturma elemanları.

- İç güneşlikler (Jaluzi, store perde gibi)

- Elle kullanılan diş fırçaları.

- Elektrikle çalışan diş fırçaları.

- Çakmaklar.

- Bebekler ve küçük çocuklar için emzikler.

- İçme donanımı.

- Yüzmeye yardımcı donanımlar.

Akşam

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)