adscode
adscode

Bedava Tablet Dağıtılacak

Tarım Bakanlığı'nın kendi bünyesinde tüm personeline daha verimli ve kaliteli çalışabilmelerini sağlayabilmek adına bedava tablet dağıtacak.

Bedava Tablet Dağıtılacak
Bilim Teknoloji
Tarım bakanlığı kendi bünyesindeki Personeline daha verimli ve hızlı bir şekilde bilgiye ulaşması amacıyla tablet dağıtma kararı aldı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi’yle (TÜKAS) tarımsal ve hayvansal verileri tabletler üzerinden alacaklarını, bunların yüzde 100 güvenilir veriler olduğunu belirterek, çiftçilerin sorunlarını tabletler üzerinden anında iletebileceğini bildirdi.

Eker, önümüzdeki günlerde hizmete açılacak tarım sayım merkezinde incelemelerde bulundu. Buradaki konuşmasında, deneme aşamasındaki TÜKAS’ın hayata geçmesiyle güvenilir tarımsal verilere ulaşmada bakanlık olarak bir devrim gerçekleştireceklerini belirten Eker, Kalkınma Bakanlığı’yla ortaklaşa yürütülen tablet uygulamasıyla tüm Türkiye’de arazide çalışan personelin uydu üzerinden aktif olarak izlenebileceğini, ayrıca hayvan ve parsel sayıları ile bitki çeşitliliği gibi birçok veriye de anlık olarak ulaşabileceklerini ifade etti. 10 bin tablet dağıtıldı Programla TARGEL personelinin köylerde daha verimli çalışacağını dile getiren Eker, 10 bin TARGEL (Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi) personeline tablet dağıtıklarını bildirdi. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)