adscode
adscode

Bedelliden Kimler Yararlanacak? İşte Belirtilen Şartlar

“Bedelli askerlikten 31 Aralık’ta 27 yaşını dolduranlar yararlanacak” dedi. Bedelliden kimler yararlanacak? Bedelli askerlik kaç lira? Kaç doğumlular gidecek? Bedelli sınırı kaç yaş? Tüm cevaplar bu haberde.

Bedelliden Kimler Yararlanacak? İşte Belirtilen Şartlar
Türkiyeden Haberler
Merakla beklenen bedelli askerlik konusunda karar verildi. Başbakan Davutoğlu, bedelli askerlik getirilmesine karar verildiğini açıkladı.

Müjdeli haberi AK Parti grup toplantısındaki konuşmasında Başbakan Ahmet Davutoğlu verdi.

Davutoğlu, alınan karara göre 31 Aralık'ta 27 yaşını dolduranların 18 bin lira karşılığında bedelli askerlikten yararlanabileceğini söyledi.

700 bin kişinin yararlanabileceği uygulamada taksitlendirme düşünülmüyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

27 yaşını dolduranların 18 bin TL karşılığında bedelli askerlik imkanından yararlanabileceğini belirten Davutoğlu, "1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış olan ya da 31 Aralık 2014 tarihi itibari ile 27 yaşını doldurmuş olan vatandaşlarımıza bedelli askerlik imkanı getiriliyor. Bu vatandaşlarımız 18 bin TL ödemesi karşılığında askerlik görevini yapmış sayılacaklar. Buradan doğacak kaynak, teknoloji savunmasına geçebilmek yani bütünüyle TSK'nın ihtiyaçlarına yönlendirilecek. Başka herhangi bir alanda kullanılmayacak" dedi.

"2033 YILINA KADAR SİLAHLI KUVVETLERİMİZİN TEKNOLOJİ KAPASİTESİ ARTTIRILACAK"

Askeri şura toplantısında alınan kararlara değinen Davutoğlu, "Silahlı kuvvetlerimizin yapısal bir reform sürecine girmesi. Teknoloji yoğunlu savunmaya geçiş imkanlarının güçlendirilmesi. 2033 yılına kadar Silahlı kuvvetlerimizin teknoloji kapasitesinin arttırılması konusunda da önemli kararlar aldık. Savunma sanayimizi güçlendireceğiz. TSK herhangi bir savunma için yurt dışına bir talepte bulunmaya gerek kalmadan kendi ihtiyacını ülke içinde karşılayacak duruma gelecek" ifadelerini kullandı.

"ASKERLİK YAPMAMIŞ OLANLARI DA SİLAHLI KUVVETLERİMİZ ER VE ERBAŞ SÖZLEŞMELİ ALABİLECEK"

Davutoğlu, "Bakanlar kurulunda sözleşmeli er ve erbaşlarla ilgili ciddi kolaylaştırmalar getiriyoruz. Bu alımları 20 yaşına kadar indireceğiz. Askerlik yapmamış olanları da silahlı kuvvetlerimiz er ve erbaş sözleşmeli alabilecek. Böylece askerliği meslek edinmiş silahlı kuvvetlerimiz mensubunu arttıracağız" dedi.

18 BİN TL'YE BEDELLİ ASKERLİK

27 yaşını dolduranların 18 bin TL karşılığında bedelli askerlik imkanından yararlanabileceğini belirten Davutoğlu, "Bedelli askerlikle ilgili merakla beklenen bir konu. Yüksek Askeri Şura'da yaptığımız istişareler TSK'nın ihtiyaçları da göz önüne alınarak dün bakanlar kurulumuzda, 1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış olan ya da 31 Aralık 2014 tarihi itibari ile 27 yaşını doldurmuş olan vatandaşlarımıza bedelli askerlik imkanı getiriliyor. Bu vatandaşlarımız 18 bin TL ödemesi karşılığında askerlik görevini yapmış sayılacaklar. Buradan doğacak kaynak, teknoloji savunmasına geçebilmek yani bütünüyle TSK'nın ihtiyaçlarına yönlendirilecek. Başka herhangi bir alanda kullanılmayacak" diye konuştu.

TAKSİT YOK!
Başbakan Davutoğlu, hesaplamalara göre bedelli askerlik uygulamasından yaklaşık 700 bin kişinin yararlanabileceğini belirterek, "Başvurular 1 Ocak 2015 itibarıyla yapılabilecek. Şimdilik taksit düşünülmüyor" dedi.

BANKALAR KAZANACAK
Bedelli askerlik konusunda bankalar da bu konuda 'esas duruş'a geçmiş durumda... Nitekim kar marjlarının eski yıllara göre daraldığı, faizlerin yükseldiği bir dönemde, 550 bin kişiyi kapsayacak bir uygulama onlar için de önemli bir gelir kapısı anlamına geliyor.

60 AYDA 9000 LİRA FAİZ ÖDEYECEK
Bedelli askerlik kredilerinin 12 ile 60 ay arasında olması planlanıyor. Faizler ise ihtiyaç kredisi faizlerinden çok da farklı olmayacak. Bugünlerde bankaların ihtiyaç kredisi faizleri yüzde 1.35 civarında.
Buradan yapılan bir hesaplamaya göre bankadan 18 bin lira kredi çeken bir bedelli müsterisi bankaya 60 ay sonunda yaklasık 27.300 lira ödeyecek. Bu da aylık 455 liraya karşılık geliyor. Bankalara göre bir kişinin bu büyüklükte ve bu vadede bir kredi çekebilmesi için kazancının, aylık taksit tutarının üç katının üzerinde olması gerekiyor. Yani kredi çekecek kisilerin aylık kazancının 1.500 lira olması şart.

YA 36 AYLA SINIRLI OLURSA...
Eğer bankalar vadelerde 36 ayı geçmezse hesap daha da farklı bir hal alıyor. Bu durumda kişi aldığı 20 bin liralık kredi karşılığında bankaya 36 ay sonunda 24.500 lira ödeyecek. Bu da aylık 680 liraya karşılık geliyor. Aynı hesapla, 36 ay vadeli kredi çekecek bir kişinin aylık kazancının ise 2.250 lira civarında olması şart.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)